...................

11 Ιουν 2017

Από την εκδήλωση "Κοινωνικά και ψυχικά αδιέξοδα της νεολαίας. Ατομική ή συλλογική διέξοδος; " στη Σφεντόνα

Πραγματοποιήθηκε χθες με επιτυχία στην Θεσσαλονίκη η εκδήλωση για τα κοινωνικά και ψυχικά αδιέξοδα της νεολαίας και την διέξοδο αυτών σε ατομικό ή συλλογικό επίπεδο.

Οι ομιλητές, κ. Κατερίνα Μάτσα και ο κ. Αυγερινός Μαϊστρέλλης, εργαζόμενοι στον χώρο της ψυχικής υγείας και συγκεκριμένα της απεξάρτησης (18 άνω και ΚΕΘΕΑ, αντίστοιχα) ανέπτυξαν σε βάθος τα αίτια των εξαρτήσεων, τον ρόλο που έρχονται να επιτελέσουν μέσα στην οικονομική κρίση και ειδικά στα νεολαιίστικα στρώματα, τον ρόλο του κράτους, της κοινωνίας, των ΜΜΕ και των κατασκευαστηρίων προτύπων σ’ αυτή την διαδικασία. Και τη διαπίστωση ότι τα αδιέξοδα αυτά δεν μπορούν να λυθούν οριστικά σε ατομικό επίπεδο παρά μόνο μέσα από συλλογικές διαδικασίες από την συμβολή της Τέχνης και του αθλητισμού, την ανάπτυξη της δημιουργικότητας και όπως αυτά έρχονται να συσχετιστούν και να εφαρμοστούν μέσα από συλλογικές διαδικασίες όπως η αυτοοργάνωση, η συλλογική αντίσταση και διεκδίκηση.

Εκ μέρους του χώρου νεολαίας Σφεντόνα, η Φωτεινή Σαλονικίδου ανέπτυξε τις αγωνίες και τους προβληματισμούς της νεολαίας εν καιρώ κρίσης με το μαύρο μέλλον που της ετοιμάζουν, από τον εργασιακό μεσαίωνα έως τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που αυξάνονται μέρα με τη μέρα.

Η συζήτηση εξαιρετικά ζωντανή και πλούσια τόσο σε επίπεδο ερωτήσεων, προβληματισμών όσο και σε επίπεδο τοποθετήσεων, συνέδραμε στην εκδήλωση.

Κλείνοντας εμείς θέλουμε να κρατήσουμε τις διαπιστώσεις ότι οι εξαρτήσεις είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα και όχι κάποιου είδους ασθένεια, ότι οι άνθρωποι όπως και οι καταστάσεις μπορούν να αλλάξουν και αλλάζουν μέσα από συλλογικούς αγώνες και διαδικασίες αλλά και από προσωπικές μάχες καθώς και ότι μπορούμε να καθορίσουμε το μέλλον μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com