Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΘΗΝΑ: ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 10:30 π.μ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΑΜΑΡΑ 11:00 π.μ.

29 Ιουν 2017

ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ! (του στεκιού Σφεντόνα)Η Κινηματογραφική ομάδα της σφεντόνας σας καλεί στην προβολή της ταινίας "Το κλάμα βγήκε απ΄ τον παράδεισο" (Μιχάλης Ρέππας, Θανάσης Παπαθανασίου), 2001.

Παρασκευή 30/6, 21:30!

Ελάτε να χαλαρώσουμε παρέα στην ταράτσα της Σφεντόνας, με μια από τις πιο γνωστές ελληνικές κωμωδίες μετά και το τέλος της εξεταστικής!

Σφεντόνα
χώρος νεολαίας και πολιτισμού
Συγγρού 24, 2ος όροφος
Θεσσαλονίκη

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα σκουπίδια του ελληνικού κινηματογράφου φαίνεται ότι έχουν καλά κρυμμένα στοιχεία σοσιαλιστικού ρεαλισμού.

Ανώνυμος είπε...

Από την άλλη όμως τα σκουπίδια του ελληνικού κινηματογράφου μπορούν να αποτελέσουν και μια καλή ευκαιρία για συζήτηση για τη τέχνη, τον κινηματογράφο και το ρόλο τους.

Ανώνυμος είπε...

Σα δε ντρέπεστε πουλημένοι προδότες της τάξης μας να προβάλλετε ταινίες πέρα από eisenstein

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για την επιλογή.
Για όσους δεν ξέρουν, το κλάμα βγήκε από τον παράδεισο, είναι πολύ ωραία κωμική ταινία.
Επιτέλους η αριστερά ξεκόλλησε από τα συνηθισμένα και έρχεται δειλά δειλά σε επαφή με τη νεολαία του σήμερα.
Για να συμβάλω στην προσπάθεια θα πρότεινα τις εξής νεότερες ελληνικές ταινίες:
Safe Sex, I love karditsa, Λάρισα εμπιστευτικό, Πόντιοι new generation, Ρόδα τσάντα και κοπάνα, η φούσκα, 180 μοίρες, show bitch.
Καλές προβολές!

ΑΛΕΠΟΥ είπε...

Ο χώρος νεολαίας Σφεντόνα πραγματοποίησε μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων φέτος.

Πρόβαλλε το "Θωρηκτό Ποτέμκιν" του Αϊζενστάιν στα πλαίσια των 100 χρόνων από την Οκτωβριανή Επανάσταση, το "I, Daniel Blake", την αντιχουντική "Λούφα και παραλλαγή", το ιρανικό "Τα παιδιά του παραδείσου", και πραγματοποίησε σειρά βδομαδιάτικων προβολών με κοινωνικές ταινίες όπως οι "12 ένορκοι" κτλ.

Επίσης, πρόβαλλε παρουσία του σκηνοθέτη Τάσου Αλευρά το ντοκυμαντέρ "no politica", και ακολούθησε συζήτηση πάνω στο θέμα της φασιστικοποίησης. Με αφορμή την παρουσίαση αυτή, εκδόθηκε και είναι διαθέσιμη από την Σφεντόνα η μπροσούρα "ποδόσφαιρο και λαϊκό κίνημα".

Παρουσίασε με την συμμετοχή των συγγραφέων τα βιβλία "Τα χρόνια ανάμεσα" του Βασίλη Τσιράκη, το "Έτσι αγαπάμε εμείς την Ελλάδα", των Σπύρο και Γιώργου Σακελλαρόπουλου, την "Πόλη των αθώων" της Κατερίνα Καριζώνη. Όλα πραγματεύονται το ελληνικό κομμουνιστικό κίνημα και έδωσαν στη νεολαία που τα παρακολούθησε ερεθίσματα για να αντιμετωπίσουν την συστημική προπαγάνδα.

Σίγουρα η κωμωδία που δείξαμε έχει κάποια στοιχεία προβληματικά. Το γνωρίζουμε.

Ας κοιτάξουν πρώτα οι επικριτές που βρήκανε αφορμή μια ταινία στο τέλος της χρονιάς για να κατακρίνουν, προσπερνώντας την πλούσια δράση μας, να κάνουν πρώτα την δική τους αυτοκριτική καλύτερα. Αν ανοίξουμε την συζήτηση για το ποιος συμμετείχε και που φέτος, ποιος κάθισε σε ποια πάνελ αφού έβαλε την υπογράφη του σε ποια κείμενα, θα γελάσουμε καλά. Γιατί εκτός από τον ύπουλο αντικομμουνισμό των Ρέππα-Παπαθανασίου, που έχουμε το κριτήριο να τον αναγνωρίζουμε, ξέρουμε να αναγνωρίζουμε και τους φαρισαίους.

Ανώνυμος είπε...

Την έχεις ψάξει καλά απ' ότι φαίνεται τη σαπίλα του ελλ. κινηματογράφου ανώνυμε των 11:58. Αμφιβάλω αν τα παιδιά απ' τη Σφεντόνα έχουν υπόψη όλα αυτά που παραθέτεις, μια που δεν έχουν τόσο χρόνο για χάσιμο, όσο εσύ. Ευχαριστούμε πάντως για τις προτάσεις.

(Αν πάντως κατ' εσέ κριτήριο πολιτικής και ιδεολογικής καθαρότητας είναι μια προβολή ταινίας, δεν έχεις ιδέα που παν' τα τέσσερα.)