21 Ιουν 2017

Η Ταξική Πορεία για τα αποτελέσματα στο σωματείο του Κωνσταντοπούλειου νοσοκομείου (Αγία Όλγα)

Στις 13 Ιούνη πραγματοποιήθηκαν εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στο Σωματείο μας αλλά και αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ. Η έλλειψη, για χρόνια, αγώνων και στο χώρο της υγείας έβαλε την σφραγίδα της στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος. Με ευθύνη όλων των παρατάξεων του προηγούμενου Δ.Σ. και ενώ δεν πραγματοποιήθηκε εκλογοαπολογιστική συνέλευση (10-15 συνάδελφοι συμμετείχαν) πήγαμε σε εκλογές. Έτσι οι εργαζόμενοι δεν είχαμε την δυνατότητα να συζητήσουμε τα προβλήματα και να ανιχνεύσουμε πως θα τα λύσουμε. Δεν υπήρξε η δυνατότητα αντιπαράθεσης αλλά και δέσμευσης των παρατάξεων πάνω σε αυτά τα προβλήματα έτσι ώστε ώστε να είναι ξεκάθαρο τι εντέλει λέει κάθε δύναμη και τι εντέλει ψηφίζουμε.

Η συμμετοχή στην εκλογές ήταν από τις μεγαλύτερες και αυτό γιατί για πρώτη φορά συμμετείχαν στο σωματείο οι ελαστικά εργαζόμενοι, δηλ. τα συνεργεία καθαριότητας, φύλαξης, εστίασης καθώς και οι επικουρικοί. Η Ταξική πορεία υπερασπίστηκε το θέμα της εγγραφής όλων αυτών των εργαζόμενων στο σωματείο, γιατί θεωρούμε ότι μόνο μέσα από κοινούς αγώνες θα μπορέσουμε και οι μόνιμοι αλλά και οι ελαστικά εργαζόμενοι να υπερασπιστούμε την δουλειά και τα δικαιώματά μας.

Όμως δεν μπορούμε παρά να επισημάνουμε το γεγονός πως η ΠΑΣΚΕ (σε αντίθεση με το τι κάνει στ' άλλα σωματεία και στην ΠΟΕΔΗΝ) αποφάσισε ένα μήνα πριν της εκλογές να συναινέσει στην εγγραφή τους, μόνο και μόνο γιατί όπως φάνηκε είχε το μηχανισμό να καρπωθεί την ψήφο τους. Έτσι λοιπόν, στηριζόμενη στην κρατική ιεραρχία (προϊστάμενοι, τομεάρχες κλπ) και με υποσχέσεις, κατάφερε να αναδειχθεί σε πρώτη δύναμη των εκλογών αυξάνοντας τα ποσοστά αλλά και τις έδρες της.

Η παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ αύξησε κι αυτή την δύναμή της και κατάφερε να την εμπιστευτούν εργαζόμενοι που από την μια θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα και από την άλλη το αναθέτουν στο ΠΑΜΕ που φαντάζει ως μια δύναμη που μπορεί να τους εκπροσωπίσει.

Η παράταξη που πρόσκειται στη ΔΑΚΕ ενισχύθηκε εκλογικά, εκφράζοντας ανοικτά την θέση της για την μη συμμετοχή στο σωματείο των εργαζόμενων με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Παράλληλα δεν μπόρεσε (στο χρονικό διάστημα που είχε) να στήσει και σ' αυτούς τους κλάδους έναν μηχανισμό ικανό να της φέρει περισσότερες ψήφους.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η παράταξη που πρόσκειται σε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν κατάφερε να βγάλει έδρα, ενώ είχε στο προηγούμενο Δ.Σ. δύο έδρες. Από την μια η απογοήτευση των εργαζόμενων από την κυβερνητική πολιτική και από την άλλη η έλλειψη δράσης από συνδικαλιστές που μέχρι πρότινος στήριζαν αυτή την παράταξη έφεραν αυτό το αποτέλεσμα.

Η Ταξική Πορεία έδωσε μια μάχη σε αυτό το πεδίο που δεν ήταν καθόλου ευνοϊκό. Προσπάθησε να αναδείξει τα πολιτικά και συνδικαλιστικά επίδικα της περιόδου. Διεκδίκησε την στήριξη των εργαζόμενων, όχι υποσχόμενη να τους λύσει τα προβλήματα αλλά δεσμευόμενη να στηρίξει αλλά και να δημιουργήσει, μαζί με τους εργαζόμενους, αντιστάσεις έτσι ώστε να συμβάλουν στην δημιουργία πολιτικοποιημένου κινήματος ικανού να αντιστέκεται, να διεκδικεί και να καταφέρνει νίκες. Οι εργαζόμενοι μας τίμησαν με μια έδρα στο νέο Δ.Σ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν σε όλες τις συλλογικές διαδικασίες του Σωματείου αλλά και να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις του Δ.Σ., έτσι ώστε να βάλουν την δική τους σφραγίδα σε αυτά που θα αποφασίζονται.

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com