...................

1 Ιουν 2017

Κινητοποίηση αλληλεγγύης στους λαούς της Τουρκίας και του Κουρδιστάν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η κινητοποίηση που είχε προγραμματιστεί έπειτα από τη σύσκεψη που καλούσε η «Επιτροπή αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν». Εδώ και τρεις μήνες περίπου, απολυμένοι εκπαιδευτικοί (η Nuriye Gülmen, καθηγήτρια Πανεπιστημίου και ο δάσκαλος Semih Özakça) έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας ενάντια στα μέτρα έκτακτης ανάγκης και τις απολύσεις που επιβάλλει το τουρκικό φασιστικό κράτος. Η σημερινή κινητοποίηση αποτέλεσε κίνηση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον τουρκικό και κουρδικό λαό. Ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται στο Σύνταγμα στις 18:00 και παρέμεινε εκεί περίπου ως στις 19:00. Στη συνέχεια, ξεκίνησε η πορεία ως την τουρκική πρεσβεία. Βέβαια, η πορεία σταμάτησε πριν την πρεσβεία, διότι δυνάμεις καταστολής απαγόρευσαν τη διέλευσή της.

Στην αρχή της πορείας βρισκόταν το πανό της Επιτροπής και ακολουθούσαν τα μπλοκ της Λαϊκής Αντίστασης- ΑΑΣ, της ΟΚΔΕ και της ΟΡΜΑ. Τη κινητοποίηση στήριξαν επίσης η Κόντρα και η Ταξική Αντεπίθεση.

Δυναμική ήταν η παρουσία της Λαϊκής Αντίστασης, το δυναμικό της οποίας φώναζε συνεχώς συνθήματα ενάντια στην τρομοκρατία, τις διώξεις των Τούρκων αγωνιστών, τον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο. Κατά τη διάρκεια της πορείας, μοιράστηκε κείμενο στον κόσμο που περνούσε.

Όπως αναφέρει και η ίδια η ανακοίνωση, «στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους απεργούς πείνας και υπερασπίζουμε τη διεκδίκηση του δικαιώματος στη δουλειά, τόσο γι’ αυτούς, όσο και για όλους τους εργαζόμενους! Ο ελληνικός, ο τουρκικός κι ο κουρδικός λαός δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Αντίθετα έχουν κοινούς εχθρούς: Το φασισμό και τον ιμπεριαλισμό, τις εκμεταλλεύτριες άρχουσες τάξεις, και πρέπει να παλέψουν ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές, στην καταπίεση και στους πολεμικούς κινδύνους κι εμπλοκές».

Ιδιαίτερα αρνητική ήταν η στάση οργανώσεων της Αριστεράς που δεν παραβρέθηκαν στη σημερινή κινητοποίηση, σε αυτές τις δύσκολες μέρες που αντιμετωπίζει ο τούρκικος λαός. Υποτιμήθηκε με αυτόν τον τρόπο η ανάγκη ανάπτυξης αντιιμπεριαλιστικού- αντιφασιστικού κινήματος, αλληλέγγυου στην πάλη των λαών.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com