Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΘΗΝΑ: ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 10:30 π.μ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΑΜΑΡΑ 11:00 π.μ.

24 Ιουν 2017

Εκτός των Τειχών: εκδήλωση συζήτηση για την Οκτωβριανή επανάσταση και τον ιμπεριαλισμό

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση χθες Παρασκευή για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την Οκτωβριανή επανάσταση στο βιβλιοπωλείο καφέ «Εκτός των τειχών». Αρκετές δεκάδες συναγωνιστές και φίλοι παρακολούθησαν την κουβέντα η οποία έγινε στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια της Οκτωβριανής επανάστασης.

Η εισήγηση από τους συντρόφους Γιάννη Β. και Δημήτρη Μ. καταπιάστηκε με το έργο του Λένιν για τον Ιμπεριαλισμό, την αντανάκλασή του στη στάση των μπολσεβίκων για το ζήτημα του 1ου παγκόσμιου ιμπεριαλιστικού πολέμου, την στάση του Λένιν και την κριτική του στην σοσιαλδημοκρατία την περίοδο της δεύτερης διεθνούς, την χρεωκοπίας της κ.α.

Αναδείχτηκε η αντιπαράθεση που υπήρχε στο ζήτημα των πολέμων και του ιμπεριαλισμού στις διάφορες ιστορικές φάσεις του κομμουνιστικού κινήματος και το πώς βρίσκει έκφραση αυτή η αντιπαράθεση και στο σήμερα.

Πλούσια εισήγηση με αρκετές πτυχές και εμπεριστατωμένη η οποία έδωσε και λαβή για τοποθετήσεις από τα κάτω από συναγωνιστές. Μια καλή εκδήλωση με αρκετό κόσμο και αρκετό προβληματισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: