...................

17 Ιουν 2017

ΚΚΕ(μ-λ): Κατέρρευσε το ορυχείο του Αμύνταιου. Κατέρρευσαν και οι καθησυχασμοί από την κυβέρνηση

Κατέρρευσε το ορυχείο του Αμύνταιου. Κατέρρευσαν και οι καθησυχασμοί από την κυβέρνηση

Το Σάββατο 10 Ιούνη συνέβη το "απρόοπτο". Συνέβη αυτό που τα στελέχη της κυβέρνησης προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο της περιοχής καθώς και τους εργαζόμενους στο ορυχείο του Αμυνταίου ότι δεν θα συνέβαινε ποτέ. Και όμως συνέβη. Η κατολίσθηση στο ορυχείο του Αμυνταίου εκθέτει τους πάντες. Αποδεικνύει πως ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής δεν χαρίζεται σε τίποτα, δεν λογαριάζει κανένα και τα παίρνει όλα παραμάζωμα στο βωμό του κέρδους. Από τα μηχανήματα και τον εξοπλισμό τα οποία βρίσκονται κάτω από τα χώματα αυτή την στιγμή κατεστραμμένα, μηχανήματα και εξοπλισμός που τα έχει πληρώσει μέχρι το τελευταίο σεντ ο ελληνικός λαός, μέχρι τους ίδιους τους κατοίκους στην περιοχή και τους εργαζόμενους στην μονάδα. Χρόνια τώρα η Δ.Ε.Η, φυσικά με την στήριξη όλων των κυβερνήσεων καθώς και της ΕΕ, προχωρά στην εξορυκτική διαδικασία χωρίς να διασφαλίζει τα απαραίτητα στους κατοίκους της περιοχής που απειλούνται. Τώρα λοιπόν πρέπει οι 200 περίπου κάτοικοι των Αγίων Αναργύρων να ξεσπιτωθούν καθώς απειλούνται ακόμα και οι ίδιες οι ζωές τους μετά τα τελευταία τραγικά γεγονότα. Από θαύμα δεν είχαμε τραυματίες ή και νεκρούς ακόμη.

Η ιδιωτικοποίηση της Δ.Ε.Η έρχεται να συμπληρώσει και να προσθέσει και περισσότερα από τα παραπάνω. Η κυβέρνηση με τις επιταγές των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και του ΔΝΤ έχει βάλει στην βιτρίνα του ΤΑΙΠΕΔ το 40% της Δ.Ε.Η και προχωράει έτσι το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Μια κίνηση που θα έχει σοβαρότατες συνέπειες στους εργαζόμενους στις μονάδες της Δ.Ε.Η καθώς και σε όλο τον ελληνικό λαό.

Οι ευθύνες που βαραίνουν την διοίκηση της Δ.Ε.Η και την κυβέρνηση είναι μεγάλες. Και φυσικά είναι σαφές πως την λύση δεν πρόκειται να την δώσει κάνεις από αυτούς. Ο ρόλος τους είναι άλλος. Είναι να προχωρούν και να κλιμακώνουν την επίθεση στον ελληνικό λαό. Να βαραίνουν τα νοικοκυριά με περισσότερα χρέη. Να διακόπτουν το ρεύμα σε φτωχά και λαϊκά στρώματα που συνωστίζονται στις ουρές στην Δ.Ε.Η και όχι μόνο για να πληρώσουν σε δώσεις το ρεύμα και όταν δεν τους περισσεύει φράγκο να γυρνάν σε εποχές μεσαίωνα.

Την λύση μπορεί να την δώσει μόνο η κινητοποίηση του κόσμου. Μόνο αν ο κόσμος παλέψει μαζικά και οργανωμένα ενάντια σε αυτούς που μαυρίζουν το μέλλον του θα μπορέσει να ανασάνει. Πέρα από ρεφορμιστικές και συνδιοικητικές λογικές που οδηγούν σε υποταγή, και εν τέλει στην απογοήτευση και την κατάρρευση της ελπίδας για το αν μπορεί ο λαός να σηκώσει το κεφάλι του. Αυτό το δρόμο, τον δρόμο της πάλης, πρέπει να χαράξουν και οι εργαζόμενοι στην Δ.Ε.Η και οι κάτοικοι της τριγύρω περιοχής για να δώσουν λύση στα προβλήματα που τους ταλαιπωρούν.

ΚΚΕ(μ-λ)

17 Ιούνη 2017
4 σχόλια:

 1. Ανώνυμος17/6/17, 2:00 μ.μ.

  Εκφράσεις τύπου "από θαύμα..." καλό είναι ν΄αποφεύγονται ακόμη και ως σχήματα λόγου σε κείμενα αριστερών και κομμουνιστικών οργανώσεων. Φαντάζομαι δε χρειάζεται περαιτέρω επιχειρηματολόγηση επ' αυτού...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος17/6/17, 8:03 μ.μ.

  Και η μικροψυχία καλό είναι να αποφεύγεται! Αντί να πεις ένα μπράβο για την πολύ καλή ανακοίνωση!

  ΑΛΕΠΟΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος18/6/17, 12:17 π.μ.

  Ο διανοουμενισμός κι ο σχολαστικισμός, γεροντικές ασθένειες του μικροαστισμόυ... (για το πρώτο σχόλιο)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος18/6/17, 1:30 μ.μ.

  Μη μου την "πέφτετε" βρε παιδιά...Και μην θεωρητικοποιείτε ένα νομίζω εύλογο σχόλιο... Δυστυχώς στις μέρες μας πρέπει να προσέχουμε τα πάντα μιας και οι κακόπιστοι παραμονεύουν! Μπράβο σας για την πολύ καλή ανακοίνωση.
  Ο 1ος ανώνυμος

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com