...................

13 Ιουν 2017

Σωματείο εργαζομένων "Α. Φλέμιγκ" συμμετοχή στη κινητοποίηση της ΟΕΝΓΕ

Στάση εργασίας της ΟΕΝΓΕ για να μην απολυθούν οι επικουρικοί και για συνθήκες εργασίας. ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ και συμμετοχή με στάση στην Κινητοποίηση.

Οι κακές συνθήκες δουλειάς και οι τραγικές ελλείψεις προσωπικού, δεν είναι "νέο". Το γεγονός πως οι γιατροί, ιδίως οι νεώτεροι, βιώνουν συνθήκες γαλέρας στα Νοσοκομεία, είναι κι' αυτό, γνωστό σε όλους.

Οι εξαντλητικές εφημερίες, που φέρνουν στα όρια της κατάρευσης τους εργαζόμενους, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, εκεί που θα έπρεπε να υπάρχει μόνιμη και σταθερή δουλειά, η καθυστέρηση στην καταβολή των αμοιβών και οι μισθοί πείνας δεν μπορούν να συνεχιστούν για πολύ. Οι συνθήκες αυτές και οι προσλήψεις που δεν γίνονται, τροφοδοτούν τη σύγχρονη μετανάστευση, που δεν γίνεται βέβαια για πλουτισμό αλλά για επιβίωση. Όπως γινόταν και τότε...

Ανεξάρτητα από τις όποιες ιδιαιτερότητες υπάρχουν από κλάδο σε κλάδο, η κατάρρευση του Ε.Σ.Υ. σε όλα τα μέτωπα, αφορά όχι μόνο εμάς τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία, αλλά και όλο το λαό που βλέπει μέρα με την ημέρα να χάνει κι' από ένα κομμάτι της περίθαλψής του.

Τα κύρια αιτήματα της κινητοποίησης που είναι να μην γίνουν απολύσεις των επικουρικών ιατρών και η ακύρωση της πρότασης του Υπουργείου Υγείας για την  "οργάνωση του χρόνου εργασίας στη βάση της αντιδραστικής ευρωπαϊκής οδηγίας που ελαστικοποιεί το χρόνο εργασίας, σμπαραλιάζει κάθε κανονικότητα στο ωράριο και απορυθμίζει τη ζωή των ιατρών", όπως αναφέρει η ΟΕΝΓΕ, είναι και δικά μας.

το Δ.Σ. του Σωματείου μας, αποφάσισε να συμπαρασταθεί στον αγώνα των γιατρών που προχωρούν σε στάση εργασίας, μεθαύριο 14/06/17, 11.00 με 15.00 και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στις 12.00 και να διευκολύνει τη μαζικοποιήση της κινητοποίησης, κηρύσσοντας στάση εργασίας για όλους τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, την παραπάνω ημερομηνία από 11.00 -15.00.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν δυναμικά στην κινητοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com