29 Ιουν 2017

ΕΛΜΕ Σάμου: Ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των συμβασιούχων στους δήμους για μόνιμη και σταθερή δουλειά

Χιλιάδες συμβασιούχοι που εργάζονται στους δήμους βρίσκονται αντιμέτωποι με την απόλυση και την απαίτηση επιστροφής των μισθών από τον Γενάρη του 2017. Η κυβέρνηση συστηματικά καλλιέργησε αυταπάτες στους συμβασιούχους των δήμων εγκλωβίζοντάς τους μέσω ψεύτικων υποσχέσεων για μονιμοποίηση. Υποσχέσεις που είχαν και έχουν στόχο των αποπροσανατολισμό των εργαζόμενων, την διάσπαση τους και την εκτόνωση των αγωνιστικών τους διαθέσεων.

Ο κεντρικός πολιτικός τους σχεδιασμός είναι η εμπέδωση και καθιέρωση του εργασιακού μεσαίωνα, της ελαστικής εργασίας και της κατάργησης κάθε δικαιώματος σε σταθερή και μόνιμη δουλειά. Σ’ αυτήν την πολιτική έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, ως άξιος συνεχιστής των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, στο πλαίσιο των αντεργατικών και αντιλαϊκών συμφωνιών με ΕΕ και ΔΝΤ. Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής αξιοποιούνται ως πρόσχημα οι αποφάσεις των δικαστηρίων, που αποκαλύπτουν το ταξικό τους πρόσημο, για να ενταθεί η επίθεση προς όλους τους εργαζόμενους του δημοσίου, μόνιμους και συμβασιούχους.

Η πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργού Π. Σκουρλέτη όχι μόνο δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά το διαιωνίζει μέσω μιας ακόμη ολιγόμηνης ανανέωσης συμβάσεων και μάλιστα όχι για όλους αλλά μόνο για μερικούς από αυτούς. Αφήνει έτσι απ’ έξω τους χιλιάδες συμβασιούχους που εργάζονται στις υπόλοιπες υπηρεσίες πέρα από την καθαριότητα. Είναι μία πρόταση που προσπαθεί να κερδίσει χρόνο σε βάρος των συμβασιούχων, μέσα από θολές ρυθμίσεις και διατάξεις που μεταθέτουν το πρόβλημα στους δήμους και δεν διασφαλίζει σε τίποτε τους εργαζόμενους από μία ενδεχόμενη νέα παρέμβαση μηχανισμών του κράτους όπως το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Στην εκπαίδευση το καθεστώς των συμβασιούχων μεταμφιέζεται υπό τον όρο αναπληρωτές. Χιλιάδες συνάδελφοι εκπαιδευτικοί πρόκειται να αντιμετωπίσουν την απόλυση στο τέλος του μήνα και την βιαιότητα της ανεργίας για ακόμη μια φορά. Είναι αποτέλεσμα της ίδιας πολιτικής της ανακύκλωσης των εργαζομένων, της άρνησης κάθε εργασιακού δικαιώματος, της παγίωσης των ελαστικών και επισφαλών μορφών εργασίας. Ως εργαζόμενοι που πλήττονται από την ίδια βάρβαρη πολιτική συμπαραστεκόμαστε πλήρως στους συμβασιούχους των δήμων και στο δίκαιο αίτημα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Παράλληλα, καταδικάζουμε την ενεργοποίηση απεργοσπαστικών μηχανισμών όπως αυτή του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρη για την ανάθεση της αποκομιδής σε ιδιώτες καθώς και την ενεργοποίηση του κοινωνικού αυτοματισμού και την υποκρισία όλων αυτών που «κόπτονται» για την νομιμότητα και την συνταγματικότητα καθιστώντας τελικά «αντισυνταγματικό» τα δικαίωμα στην εργασία.

Η μόνη διέξοδος βρίσκεται αποκλειστικά στον δρόμο του μαζικού και διεκδικητικού αγώνα, μακριά από τις αυταπάτες των νομοθετικών ρυθμίσεων και της προσμονής των κυβερνητικών «δεσμεύσεων». Η δύναμη των εργαζομένων είναι η μόνη που μπορεί να πετύχει πραγματικές νίκες.
▶Καμία απόλυση εργαζομένων στους δήμους
▶Όχι στην ανακύκλωση των εργαζομένων και στην προσπάθεια διάσπασης των συμβασιούχων
▶Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

Καλούμε τους συναδέλφους να συστρατευτούν με τα δίκαια αιτήματα των συμβασιούχων των δήμων.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Σάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com