28 Ιουν 2017

ΓΥΡΝΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ (...σκάει το λεωφορείο του ΟΑΣΘ!)

Θεσσαλονίκη, λίγο μετά τις 10:30 μ.μ., διασταύρωση Κασσάνδρου με Αγίου Νικολάου. Περπατούσα αμέριμνος γυρνώντας για το σπίτι όταν ξαφνικά ένα «μπαμ» μου τάραξε την ηρεμία. Θα μπορούσε να ήταν τρακάρισμα αυτοκινήτων, φορτηγό που αναποδογύρισε και πολλά άλλα. Ο ΟΑΣΘ για άλλη μία φορά έκανε το «θαύμα» του. Σε ένα από τα λεωφορεία χάλασε η μηχανή την ώρα λειτουργίας. Ο ήχος ήταν τόσο δυνατός που ακούστηκε 2 τετράγωνα μακριά από το σημείο που συνέβη το γεγονός.

Η μετακίνηση στην πόλη έχει φτάσει στο απροχώρητο! Η τιμή στα εισιτήρια και στις κάρτες είναι στα ύψη, ο έλεγχος έχει γίνει ασφυκτικά αυστηρός. Τα δρομολόγια έχουν μειωθεί σε βαθμό που φτάνεις πιο γρήγορα με τα πόδια. Οι ελεγκτές, αν δεν έχεις εισιτήριο ή αν χτύπησες το εισιτήριο λίγο πριν μπούν αυτοί στο λεωφορείο, σε ξεφτιλίζουν λες και είσαι το μεγαλύτερο «απόβρασμα» της κοινωνίας. Θυμάμαι σαν χθες το βίντεο με την κοπέλα που επιχείρησε να φύγει από το παράθυρο του λεωφορείου, ενώ οι ελεγκτές την τραβούσαν και την έβριζαν. Φυσικά από την ιστορία δεν λείπει η αστυνομία, η οποία σε λιγότερο από 10λεπτό έχει παρουσιαστεί στο χώρο για να πατάξει το ανήκουστο «έγκλημα», ένας επιβάτης δεν έχει κόψει εισιτήριο. Και αν αυτά σας ακούγονται αρκετά για να εκνευριστείτε η υπόθεση έχει και συνέχεια. Λάστιχα που σκάνε, λεωφορεία που πιάνουν φωτιά, μηχανές που χαλάνε καθυστερώντας μας για ώρες μέχρι να φτάσουμε στον προορισμό μας.

Αρκετά υπομείναμε την κοροϊδία τόσο της κυβέρνησης όσο και της διοίκησης του ΟΑΣΘ. Δικαιούμαστε και θα παλέψουμε για δωρεάν μετακίνηση για όλους. Γιατί είμαστε εργαζόμενοι και δεν έχουμε άλλο τρόπο για να φτάσουμε στη δουλειά μας, γιατί είμαστε φοιτητές και δεν έχουμε άλλο τρόπο φτάσουμε στις σχολή μας, γιατί είμαστε άνθρωποι και δεν έχουμε άλλο τρόπο να φτάσουμε στο κέντρο για την βόλτα μας. Δικαιούμαστε και θα παλέψουμε για ασφαλή μετακίνηση. Γιατί δεν είναι δυνατόν να φοβόμαστε κάθε φορά που μπαίνουμε στο λεωφορείο για το αν θα βγούμε σώοι από αυτές τις σακαράκες.

Κάτοικος της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: