...................

15 Ιουν 2017

Κουρεμένο γκαζόν, στοιχισμένες αγγελικούλες, κορδέλες απαγόρευσης …

Περνώντας την παραλιακή της Θεσσαλονίκης διαπιστώνεις πως το νέο πάρκο που είχε καιρό να συντηρηθεί «έβαλε τα καλά του» να υποδεχτεί τον Σφαγέα Πρωθυπουργό. Προσοχή, σε λίγον καιρό ακόμα και μια τέτοια αναφορά στα media θα θεωρείται εγκωμιασμός τρομοκρατικής πράξης…

Το γκαζόν κουρεμένο και αλφαδιασμένο, οι αγγελικούλες στοιχισμένες και κλαδεμένες συμμετρικά, -πανκινητοποίηση δημοτικών υπαλλήλων εποχιακών και μη- έβαλε τα δυνατά του ο Δήμαρχος που δεν έχει να μοιράσει στα σχολεία του κ…..χαρτο.

Μπήκαν και τα πρώτα απαγορευτικά. Για παρκάρισμα. Αύριο ούτε κουνούπι μάλλον δεν θα μπορεί να κόβει βόλτες και να κάνει ποδήλατο στην παραλία στον ατέλειωτο περίπατο των ανθρώπων που δεν έχουν τίποτα άλλο για να «ξεσκάσουν» παρά ένα ατέλειωτο πάνω-κάτω σε μία ανάπλαση που της αφαιρέθηκαν οι πράσινες καμπύλες προς δόξα του μπετόν και της μελλοντικής «αξιοποίησης».

Και το βράδυ πλήθος μηχανοκίνητων τρομοκρατών κόβουν βόλτες στην Μεγάλου Αλεξάνδρου, συμφερτός από ασφαλίτες και πράκτορες γύρω από το Μακεδονία Παλλάς και το μνημείο του Ολοκαυτώματος, πολύ πιθανόν να το φυλάνε κάτι τύποι που στο μπροστινό μέρος του (αν) εγκεφάλου «οι εβραίοι φταίνε για όλα». Τι ειρωνεία. Οι συνεχιστές και πιθανοί απόγονοι των παλιών και των νέων ολοκαυτωμάτων. Από το Άουσβιτς μέχρι την Γάζα που μόλις χθες ο Σφαγέας Πρωθυπουργός αποφάσισε πως τέσσερις ώρες ηλεκτρικό ρεύμα την μέρα της πέφτουν πολύ….

Κι όλα αυτά να βαραίνουν την νύχτα που οι μετεωρολόγοι πρόβλεψαν ότι θα ανοίξουν οι ουρανοί και θα πέσουν καρεκλοπόδαρα σε μορφή χαλαζιού, η μαυρίλα του πολέμου και των σχεδιασμένων σφαγών, η κρεατομηχανή που απειλεί να αλέσει τη νεολαία, η υποταγή στον ιμπεριαλισμό που χαράζει με τον λαών το αίμα τους νέους συσχετισμούς.

Βέβαια συχνά οι μετεωρολόγοι -ακόμα και με τα ηλεκτρονικά μέσα των δορυφόρων που είναι πρώτιστα για άλλους λόγους «εκεί πάνω» και δευτερευόντως για τον καιρό- ακόμα και αυτοί πέφτουν έξω. Στις προβλέψεις τους.

Όσο και να κουρεύουν το γκαζόν, όσο και να στοιχίζουν τις αγγελικούλες των πάρκων, όσο και να παρουσιάζουν την καταστροφή … δημιουργία κλόουν πρωθυπουργοί και «καμένοι» υπουργοί προσφέροντας σπονδή στην ιμπεριαλιστική σφαγή, είναι πολλά μα πάρα πολλά όσα δεν έχουν ακόμα «προβλεφτεί» για την αντίδραση των φιλήσυχων ποδηλατών και των «αδιάφορων» περιπατητών που αύριο θα αποκλειστούν από τη συνηθισμένη βόλτα τους …

ΔΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com