....................................................

5 Ιουν 2017

Σε κίνδυνο η υγεία του Γ.Ν. Σαϊμπάμπα

Μια επιτροπή αλληλεγγύης με επικεφαλής την γυναίκα του ανάπηρου καθηγητή που έχει καταδικαστεί σε ισόβια, την Πέμπτη 1 Ιουνίου απηύθυνε επιστολή στην ινδική Εθνική Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και ζητεί την παρέμβαση της σχετικά με τις συνθήκες κράτησης του Γ.Ν.Σαϊμπάμπα.

“Η κατάσταση της υγείας του στην κεντρική φυλακή της Ναγκπούρ επιδεινώνεται ραγδαία και από τις 7 Μαρτίου που κλείστηκε στο κελί δεν έχει την αναγκαία ιατρική βοήθεια!” γράφουν ενημερώνοντας πως έχει συνεχείς αφόρητους πόνους στο στομάχι και δεν μπορεί να ουρήσει. Υπενθυμίζουν πως ο Σαϊμπάμπα πριν κλειστεί στις φυλακές βρίσκονταν στο νοσοκομείο Ρόκλαντ στο Δελχί και οι γιατροί είχαν διαγνώσει την ανάγκη για χειρουργική επέμβαση στην χοληδόχο κύστη.

Οι υπογράφοντες την επιστολή με επικεφαλής την Βασάντα Κουμάρι, σύζυγο του καθηγητή ζητάνε την άμεση παρέμβαση της επιτροπής θυμίζοντας ότι η Ινδία έχει υπογράψει την Διεθνή Σύμβαση για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα, την Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία (UNCRPD) και το ψήφισμα 70/175 του ΟΗΕ σχετικά με το ελάχιστους κανόνες για την μεταχείριση των κρατουμένων.

Η έκκληση δημοσιεύτηκε στις μεγαλύτερες εφημερίδες της Ινδίας. Στην επιτροπή συμμετέχουν μεταξύ άλλων η πρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών του Δελχί Nandita Narain, ο Muralidharan, γραμματέας της Εθνικής Πλατφόρμας για τα Δικαιώματα των Αναπήρων και η συγγραφέας και αγωνίστρια του γυναικείου κινήματος Kalyani Menon Sen.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com