Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΘΗΝΑ: ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 10:30 π.μ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΑΜΑΡΑ 11:00 π.μ.

15 Ιουν 2017

Παρέμβαση της Λαϊκής Αντίστασης - Α.Α.Σ. στη πλατεία Συντάγματος με αφορμή τη τριμερή σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη

Παρέμβαση εναντίωσης στη τριμερή συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ και με αφορμή τη συνάντηση Τσίπρα, Νετανιάχου και Αναστασιάδη στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν μέλη και φίλοι  της Λαϊκής Αντίστασης - Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας στο Σύνταγμα.

Η παρέμβαση είχε το χαρακτήρα καλέσματος στους εργαζόμενους και τη νεολαία όχι απλά να μη συναινέσει στη συνεργασία της Ελλάδας με το κράτος δολοφόνο του Παλαιστινιακού λαού, αλλά και να εναντιωθεί ενεργά σε αυτή όπως και στην εν λόγω τριμερή συνεργασία η οποία, εκτός από προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών  σε Έρευνα, τεχνολογία, τουρισμό, αλλά και τον επιμερισμό των ειδικών τους συμφερόντων, αποτελεί εργαλείο στήριξης των αμερικανοΝΑΤΟϊκών επιδιώξεων στη Νοτιανατολική Μεσόγειο και στη ολοένα μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας σε αυτούς τους σχεδιασμούς μετατρέποντάς τη σε ορμητήριο ενάντια στους γειτομικούς μας λαούς.


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλαβα γιατι η διαφορετικη σταση στην Αθηνα απο την Θεσσαλονικη. ΜΑΝΩΛΗΣ

Αντίσταση στις γειτονιές είπε...

Η διαφορετική στάση δεν ήταν δική μας. Στη Θεσσαλονίκη υπήρξε κάλεσμα, σύσκεψη και συνδιαμόρφωση, με πρωτοβουλία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε μια σύσκεψη τη Πέμπτη της προηγούμενης βδομάδας, με πρωτοβουλία της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης αν δε κάνω λάθος, για την οποία δε μας ενημέρωσε κανείς. Τη Παρασκευή συνεχίστηκε με τη μορφή της... έκτακτης όπου καλεστήκαμε να πούμε την άποψή μας στα ήδη αποφασισμένα. Έκφραση άποψης που στη πράξη βέβαια, όπως φάνηκε, δεν θα έπαιζε κανένα ρόλο. Παραβλέποντας τα προηγούμενα και με την ελπίδα ότι κάτι κοινό μπορεί να γίνει και στην Αθήνα παραμείναμε και την είπαμε!

Επειδή λοιπόν διαφωνούσαμε με τη στοχοθεσία του υπουργείου Άμυνας μιας και θεωρούμε ότι η κυβερνητική πολιτική σε αυτά τα θέματα δε καθορίζεται μόνο από τους ....στρατοκράτες και τον Πάνο Καμένο αλλά από το σύνολο της κυβέρνησης και του αστικού πολιτικού σκηνικού, με τη καθοριστική συμβολή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, προτείναμε η πορεία να πάει στην αμερικάνικη πρεσβεία και τη βουλή. Απορρίφθηκε η πρότασή μας, εξ άλλου είχαν ήδη αποφασιστεί όλα, οπότε δε μπορούσαμε να συμμετάσχουμε και προτείναμε στη Λαϊκή Αντίσταση αυτή τη παρέμβαση.

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη αλλά στη Θεσσαλονίκη δεν παρεμβηκε τελικα η λάας, παρά το ότι η λάας δυτικά πήρε απόφαση να παρέμβει. Αυτό το σχέση έχει με τα διαφορετικά καλέσματα. Παντού ίδια ήταν η στάση της λάας, να μην κατεβει