...................

11 Ιουν 2017

Μια βραδιά για τον Νίκο: ανταπόκριση από το αφιέρωμα στον Νίκο Παπάζογλου στη Τούμπα

Μια βραδιά γεμάτη μουσικές και συναισθήματα απόλαυσαν χθες οι (πολλοί) Τουμπιώτες και Τουμπιώτισσες που βρέθηκαν στο πάρκο του Αγίου Θεράποντα (προσφάτως -και δικαίως- μετονομασθέν σε πάρκο Ν. Παπάζογλου).

Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Τούμπας ο κόσμος είχε γεμίσει το πάρκο από νωρίς. Στις 21.30 ξεκίνησε το αφιέρωμα με παρουσίαση των κυριότερων σταθμών της ζωής και της καριέρας του Νίκου Παπάζογλου, ενώ κατά τη διάρκεια του οι «Mess στον τεκέ» και οι υπόλοιποι μουσικοί της βραδιάς έπαιζαν τραγούδια από την πλούσια μουσική κληρονομιά του. Καθ’ όλη τη διάρκεια του αφιερώματος ο κόσμος συμμετείχε ενεργά με τη φωνή και το ζεστό του χειροκρότημα που κορυφώθηκαν με την ολοκλήρωση της βραδιάς κοντά στα μεσάνυχτα.

Το πολύχρωμο πλήθος που παραβρέθηκε αυτό το όμορφο καλοκαιρινό βράδυ στο πάρκο του Νίκου Παπάζογλου απέδειξε για ακόμα μία φορά το πόσο ζωντανή εξακολουθεί να παραμένει η παρουσία του 6 χρόνια μετά τον θάνατό του. Ο Νικόλας που σημάδεψε με τη ζωή και το έργο του όχι μόνο την ελληνική μουσική αλλά και τον χαρακτήρα μιας ολόκληρης γενιάς θα είναι πάντα εδώ, μαζί μας, ένας από μας όχι μόνο ως ανάμνηση αλλά ως υλική, απτή παρουσία μέσα από την πλούσια μουσική και όχι μόνο κληρονομιά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com