...................

20 Ιουν 2017

Στάση εργασίας στο Σισμανόγλειο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ  3ΩΡΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 10ΠΜ-13ΜΜ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017ΩΡΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ 10.00 ΠΜ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ, ΤΗ ΠΟΕΔΗΝ, ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΟΜΟΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΊΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΟΜΟΡΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΕ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΟΥΣΟι εξαγγελίες περί προσλήψεων 3000 - 4000 - 5000 και πάει λέγοντας, Νοσηλευτικού Προσωπικού στα Νοσοκομεία, του Υπ. Υγείας και του ίδιου του Πρωθυπουργού, έχουν μείνει στα λόγια. Οι όποιες ελάχιστες προσλήψεις που έγιναν,  δε έκαναν τίποτα άλλο παρά να αναπληρώσουν ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ 15%!! ΤΟ ΚΕΝΌ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΑΠΌ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ!!
Η διαχρονική πολιτική της εγκατάλειψης της δημόσιας υγείας, συνεχίζεται στην ίδια λογική. Εφαρμόζοντας την ίδια πολιτική των προηγούμενων, μπαλώνουν τρύπες  με συμβασιούχους, προγράμματα ΟΑΕΔ, επικουρικούς, μπλοκάκια κλπ, που πριν προλάβουν καν να μάθουν τη δουλειά, ΑΠΟΧΩΡΟΎΝ!
Το Σισμανόγλειο για ακόμη μία χρονιά στη κυριολεξία στενάζει. Ενδεικτικά αναφέρουμε:
Κλινικές των 40 κρεβατιών (Πνευμονολογικές) λειτουργούν συνολικά με 9 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό στο κυκλικό 24ωρο ωράριο,  μη μπορώντας καν να βγάλουν τα προγράμματα αλλά και να λειτουργήσουν με ασφάλεια για τους ασθενείς και τους ίδιους. Το αποτέλεσμα είναι να κόβονται ρεπό από τους εργαζόμενους, να τους απαγορεύεται να αρρωστήσουν και βεβαίως ούτε λόγος για τη δυνατότητα να πάρουν καλοκαιρινές άδειες. Και στη Καρδιολογική κλινική, ανάλογο προσωπικό για να φροντίσει ασθενείς, που συχνά βρίσκονται υπεράριθμοι σε ΦΟΡΕΊΑ στους διαδρόμους της κλινικής και κάποιοι από αυτούς μάλιστα ΕΜΦΡΑΓΜΑΤΙΕΣ!!
100 κρεβάτια παραμένουν κλειστά, όπως παραμένουν κλειστά 6 κρεβάτια στη ΜΕΘ, 4 αίθουσες χειρουργείου, κλπ. Την ίδια ώρα οι νοσηλευτές των ΤΕΠ παλεύουν με διπλάσιο και τριπλάσιο όγκο ασθενών (μετά το κλείσιμο του 1ου ΙΚΑ - πρωην Παπαδημητρίου και το κλείσιμο του μισού Αμ. Φλέμιγκ), αλλά και αυξημένο χρόνο αναμονής για τους ασθενείς που προσέρχονται στα ΤΕΠ.   
Κουρασμένο και καταπονημένο το προσωπικό προσπαθεί με νύχια και δόντια να προσφέρει υψηλές υπηρεσίες υγείας, καταβάλλοντας υπερπροσπάθεια και προσπαθώντας κάθε φορά να μην υποπέσουν σε κάποιο λάθος που μπορεί να αποβεί μοιραίο για τη ζωή του ασθενή.
Την ίδια στιγμή ΥΠε και Υπ. Υγείας συνεχίζουν το πολιτικό βιολί τους. Ρουσφετολογικά "διώχνουν" συνεχώς προσωπικό με μετακινήσεις, μετατάξεις, αποσπάσεις εντείνοντας το ήδη τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού.
Καλούμε τη Διοίκηση και το Υπ. Υγείας να δώσει ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αφού οι όποιες άλλες λύσεις είναι εμβαλωματικές, με εργασιακές σχέσεις εξάρτησης και εργαζόμενους αναλώσιμους πολλών ταχυτήτων.
Η κατάσταση των σημαντικών ελλείψεων προσωπικού είναι ανάλογες σε όλες τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου, όπως το Διοικητικό Προσωπικό, το Τεχνικό, το Παραιατρικό, το προσωπικό του Φαρμακείου, κλπ. 
Από προθέσεις και εξαγγελίες μπουχτίσαμε! Τώρα είναι ώρα πράξης και διεκδίκησης. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: 

- Απαιτούμε την Άμεση στελέχωση του νοσοκομείου με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.

-  Καμία Αναστολή Αδειών του Προσωπικού.

-  Όχι στην υπερενταντικοποίηση της εργασίας και τη καταπάτηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων (ρεπό, διπλοβάρδιες, κλπ).  

-  Μονιμοποίηση συμβασιούχων - επικουρικών (ΚΕΕΛΠΝΟ, κλπ).

- Πλήρη εργασιακά δικαιώματα των επικουρικών και των εργαζομένων στα προγράμματα του ΟΑΕΔ

-  Έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία. 

-  Καθολική δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους.

https://sismanoglio.blogspot.gr/

Τη συμπαράστασή τους στη κινητοποίηση εκφράζουν οι εργαζόμενοι του Αμαλία Φλέμιγκ:

Τραγική η κατάσταση και στο Σισμανόγλειο. Έλλειψη προσωπικού, βάρδιες που δε βγαίνουν και σχέδια για ανάκληση αδειών του προσωπικού. Ξανά δηλαδή Δημόσια Υγεία με ξένα κόλλυβα! Τα δικά μας!
Ίδια είναι τα προβλήματα όχι μόνο στα Νοσοκομεία της περιοχής μας που βρίσκονται λόγω λουκέτων και κινητικότητας σε "ιδιαίτερη" κατάσταση, αλλά και σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας.

ΓΙ' ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ. ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙΟ ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ. ΑΛΛΟΙΩΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ!

 
ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥ "Α. ΦΛΕΜΙΓΚ" ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ.
ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΜΠΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΜΑΣ. Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΟ ΜΑΣ! 

http://flemig-hospital.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com