...................

11 Ιουν 2017

Εκλογές στο Σωματείο Εργαζομένων του Κωνσταντοπούλειου νοσοκομείου (Αγία Όλγα)

Εκλογές διεξάγονται σε μια σειρά σωματείων εργαζόμενων σε νοσοκομεία αυτό το μήνα. Ανάμεσα σε αυτά και στο σωματείο του Κωνσταντοπούλειου Νοσοκομείου (Αγία Όλγα) στη Νέα Ιωνία τη Τρίτη 13 Ιούνη όπου συμμετέχει η Ταξική Πορεία.

ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Είμαστε επτά χρόνια σε μνημόνια και λίγες μέρες μετά την υπογραφή του 4ου. Δεν χορταίνουν οι ιμπεριαλιστές – «δανειστές» και ζητούν συνεχώς καινούργια μέτρα που αφορούν όλους μας. Περικοπές μισθών και συντάξεων, φόρους και χειροτέρευση συνθηκών εργασίας. Υπάρχουν κερδισμένοι από τα μνημόνια; Βεβαίως, είναι οι «αγορές»-μεγαλοεπιχειρηματίες του εξωτερικού που εκτινάσσουν τα κέρδη τους. Είναι επίσης και οι ντόπιοι αστοί που διαπραγματεύονται για τον εαυτό τους περισσότερα κέρδη και μεταθέτουν το χρέος τους, που δεν είναι του λαού, στις πλάτες μας.

Για τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ειδικότερα στην υγεία επιβάλλουν συγχωνεύσεις - κλεισίματα δομών, τρομερές περικοπές μισθών, εντατικοποίηση λόγω έλλειψης προσωπικού σε όλους τους κλάδους. Η αξιολόγηση ξανά προ των πηλών με απώτερο στόχο την κινητικότητα - απολύσεις. Εργαζόμενοι που τρέχουμε για να βγουν οι εφημερίες και έχουμε χρωστούμενα ρεπό και άδειες από προηγούμενα χρόνια αμφισβητούμαστε κιόλας. Εκεί που μας χρωστάγαν μας παίρνουν και το βόδι.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, έχουμε ένα σωματείο που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας και στις απαιτήσεις των καιρών. Τολμούν να ζητούν την ψήφο μας πρώην και νυν κυβερνητικοί συνδικαλιστές που μας θέλουν ομήρους και τάζουν ότι «κάπως θα μας προστατέψουν και θα μας βολέψουν». Αυτοί που υπάρχουν σε όλα τα νοσοκομεία και είναι σε θέσεις εξουσίας (διευθυντές, προϊστάμενοι, μέλη υπηρεσιακών και διοικητικών συμβουλίων) ξέρουν καλά να τρομοκρατούν εργαζόμενους όλων των κλάδων και μας το παίζουν συνδικαλιστές. Τολμούν αυτοί που έβαλαν πλάτη για να κλείσουν νοσοκομεία, να δοθούν η καθαριότητα και η φύλαξη σε εργολάβους, να περάσουν χιλιάδες μέτρα και κρατούν τους εργαζόμενους άβουλους, να ζητούν την ψήφο μας. Άξιος ο μισθός τους.

Το σωματείο μας δεν υπάρχει ουσιαστικά και αποδεικνύεται σε κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα που προκύπτει. Ακόμη όταν ενεργοποιείται, όπως στους εργολαβικούς, οι κινητοποιήσεις παίρνουν τέλος πριν καλά καλά ξεκινήσουν και χωρίς να λύνουν απολύτως τίποτα. Έτσι απλά για να βγουν από την υποχρέωση ή για να τσιμπήσουν ψήφους σε επικείμενες εκλογές.

Οι κινητοποιήσεις μας θα πρέπει να έρχονται σε κόντρα με το μύθο του τίποτα δεν γίνεται. Να φτάνουν να κερδίζουν αναγκάζοντας τις διοικήσεις και το υπουργείο να υποχωρούν (όπως στο ΚΑΤ). Οι προσλήψεις προσωπικού, η μονιμοποίηση των συμβασιούχων και εργολαβικών, η αύξηση των μισθών, η κατάργηση όλων των αξιολογήσεων- απολύσεων θα επιτευχθούν όταν εμείς το απαιτήσουμε με τους αγώνες μας. Καμία κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σήμερα, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ χθες και όποια άλλη αύριο) δεν θα κάνει όλα τα παραπάνω αν δεν την αναγκάσουμε εμείς. Τέτοιο σωματείο χρειαζόμαστε.

Αν θες να υπάρχει τέτοια φωνή στο σωματείο που ξεκάθαρα να στηρίζει την συλλογική πάλη και χτυπάει την ανάθεση στήριξε:

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ!

Για το Δ.Σ. του Σωματείου

1. Λακάκη Ευαγγελία (Εύη)
2. Μουσταφέρη Ευγενία
3. Παπαδοπούλου Όλγα
4. Σακκά Αργυρώ (Ρούλα)

Για την ΠΟΕΔΗΝ

1. Μουσταφέρη Ευγενία
2. Παπαδοπούλου Όλγα
3. Σακκά Αργυρώ (Ρούλα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com