....................................................

17 Ιουν 2017

Συνέλευση της Λαϊκής Αντίστασης - Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας Ανατολικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης

Την Τρίτη 13 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε συνέλευση της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας των ανατολικών συνοικιών Θεσσαλονίκης. Αντικείμενο της συνέλευσης ήταν οι διεθνείς και εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις καθώς και ο προγραμματισμός δράσεων της ΛΑ-ΑΑΣ το προσεχές διάστημα.

Μετά την εισήγηση τον λόγο πήραν πολλοί συναγωνιστές καταθέτοντας τους προβληματισμούς τους πάνω στα διάφορα πολιτικά ζητήματα και τις προτάσεις τους που αφορούσαν τις παρεμβάσεις της ΛΑ-ΑΑΣ την περίοδο που ανοίγεται μπροστά μας. Ξεχωριστή αναφορά πρέπει να γίνει πάνω στον πλούσιο διάλογο που αναπτύχθηκε γύρω από το ζήτημα της τριμερούς συνάντησης Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ που πραγματοποιήθηκε στη πόλη μας στις 15 του Ιούνη. Τονίστηκε πως η αντιδραστική τριμερής που έγινε κάτω από την εποπτεία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ έρχεται να προωθήσει τις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις των Αμερικανονατοϊκών στην περιοχή. Στη συνέχεια εκδηλώθηκαν διαφωνίες για το πως πρέπει να παρέμβει η ΛΑ-ΑΑΣ απέναντι στο ζήτημα της αντιδραστικής τριμερούς.

Συγκεκριμένα, απ’ τη μια υπήρξε η άποψη να συμμετάσχει η ΛΑ-ΑΑΣ στην πορεία που καλούσαν οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, σωματεία και παλαιστινιακές οργανώσεις, ενώ απ’ την άλλη να μη συμμετέχει σ’ αυτή την πορεία και να κάνει ξεχωριστή δική της παρέμβαση με το μοίρασμα της ανακοίνωσής της. Στη συνέλευση υπήρξε, επίσης, ενημέρωση και για τις διαφορετικές απόψεις που εκφράστηκαν στο Συντονιστικό της Θεσσαλονίκης για το ζήτημα της Τριμερούς, καθώς και εκεί εκφράστηκαν διαφωνίες να πάρει η Λαϊκή Αντίσταση Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία μέρος στις συζητήσεις με άλλες δυνάμεις και συλλογικότητες για τη διοργάνωση πορείας ενάντια στην Τριμερή. Με αφορμή το επίμαχο ζήτημα της συμμετοχής ή μη της ΛΑ-ΑΑΣ στη συγκεκριμένη πορεία αναπτύχθηκε συζήτηση και εκφράστηκαν εντελώς διαφορετικές προσεγγίσεις πάνω στο ζήτημα της κοινής δράσης της ΛΑ-ΑΑΣ με άλλες δυνάμεις.

Τέλος αποφασίστηκε παρέμβαση της ΛΑ-ΑΑΣ για να ανοίξει στο λαό της πόλης το ζήτημα του ΟΑΣΘ. Επίσης στα πλαίσια πανελλαδικής δράσης της ΛΑ-ΑΑΣ θα οριστούν παρεμβάσεις ενάντια στα νέα μέτρα κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και για την ανάγκη να παλέψει ο λαός μας ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό.

https://la-aas.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com