....................................................

14 Ιουν 2017

Ανακοίνωση της Λαϊκής Αντίστασης - Α.Α.Σ. με αφορμή τη τριμερή συνάντηση στη Θεσσαλονίκη

Καταγγέλλοντας την επίσκεψη Νετανιάχου και την τριμερή διάσκεψη Ελάδας-Κύπρου-Ισραήλ που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, η Λαϊκή Αντίσταση-Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία πραγματοποιεί παρέμβαση την Πέμπτη 15 Ιούνη, στις 7:00 μ.μ. στο Σύνταγμα


Λίγες μόλις μέρες μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και μία μόλις μέρα μετά τη λήξη της ΝΑΤΟϊκής άσκησης «Noble Jump 2017» στη Ρουμανία, ένα από τα μαντρόσκυλα των ΗΠΑ, ο Ισραηλινός πρόεδρος Νετανιάχου, θα βρίσκεται στις 15 Ιούνη στη Θεσσαλονίκη. Σκοπός της επίσκεψης, που γίνεται κάτω από την εποπτεία των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ, είναι η πραγματοποίηση της τριμερούς διάσκεψης Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, προκειμένου να προωθήσουν τη στρατιωτική συνεργασία του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Μεσόγειο, τις επενδύσεις σε Έρευνα, τεχνολογία, τουρισμό, αλλά και τον επιμερισμό των συμφερόντων που θα προκύψουν από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων (φυσικού αερίου και πετρελαίου) και τους δρόμους μεταφοράς τους προς την Ευρώπη.

Η «ΝΑΤΟϊκή ειρήνη» αναζητά «τρόπους» για να εξυπηρετηθούν τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα με τους αμερικάνικους σχεδιασμούς των ενεργειακών δρόμων, με τις εμπρηστικές δηλώσεις ενάντια στο Ιράν, με τον εξανδραποδισμό του Παλαιστινιακού λαού στον οποίο στοχεύει η πολιτική του Ισραήλ, με τον αποκλεισμό του Κατάρ, με την αξιοποίηση των πολιτικών και των ανταγωνισμών των αστικών τάξεων της περιοχής .

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η τριμερής συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου αποτελεί ένα ακόμα εργαλείο στήριξης των αμερικανοΝΑΤΟϊκών επιδιώξεων στη Νοτιανατολική Μεσόγειο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ υπηρετώντας την εξαρτημένη ντόπια μεγαλοαστική τάξη, παρέχει μέρα τη μέρα όλο και περισσότερες διευκολύνσεις στους Αμερικανο-ΝΑΤΟϊκούς δολοφόνους και μετατρέπει την χώρα σε ορμητήριο για τις πολεμικές εξορμήσεις τους πάνω σ’ ένα καθημαγμένο από την οκτάχρονη μνημονιακή πολιτική, λαό. Εμπλέκει τη χώρα στα σχέδια και στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και την συμπαρατάσσει με την συνεργασία της με το Ισραήλ και την Αίγυπτο σε ένα τριμερές αντιδραστικό μέτωπο που εξυπηρετεί τις επιδιώξεις του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.

Ο λαός καλείται να σταθεί αντιμέτωπος και να καταγγείλει αυτή την πολιτική συγκροτώντας και αναπτύσσοντας ένα στιβαρό αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, θέτοντας στην πρώτη γραμμή πάλης την ειρήνη και τη φιλία των λαών, την καταδίκη των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων, του εθνικισμού, του φασισμού, ρατσισμού και του αλυτρωτισμού.

ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΒΑΣΕΙΣ-Ε.Ε!

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ!


15/6/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com