29 Ιουν 2017

ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ - ΠΡΟΒΟΛΗ: Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΦΥΛΑΚΑ (30/6, 8:30 μ.μ.)

Συνεχίζoυμε στο Εκτός των Τειχών με τη δεύτερη ταινία το κινηματογραφικό αφιέρωμα «Από την πόλη στην επαρχία και πίσω ξανά». Μέσα από ένα πραγματικά μεγάλο και αξιόλογο κατάλογο ταινιών των τελευταίων και παλιότερων χρόνων, με δυσκολία επιλέξαμε τις τρεις ταινίες του αφιερώματος, που έχουν -όπως το είδαμε εμείς- ως συνδετικό τους κρίκο την πόλη, το σύγχρονο αστικό κέντρο, το σύμβολο της καπιταλιστικής παραγωγής, της συγκέντρωσης και της συγκεντροποίησης. Η ασφυξία και τα αδιέξοδα ενός λαού στοιβαγμένου, από τη μια, σε αντίθεση με την ερήμωση και την εγκατάλειψη της ελληνικής επαρχίας, από την άλλη...

Αύριο λοιπόν προβάλουμε τη δεύτερη ταινία:

Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΦΥΛΑΚΑ
του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου
(2006)


Παίζουν: Απόστολος Τότσικας, Νικόλας Αγγελής, Δημήτρης Τζουμάκης, Ελένη Βεργέτη,
Γιώργος Σπάνιας, Νίκος Ζωϊόπουλος, Δήμητρα Ζέζα, Βασίλης Τσάγκλος, Λουίζα Ζουβανί

Αναζητώντας το πιστόλι που κλάπηκε στα γυρίσματα μιας εκπομπής, ο νεαρός δημοσιογράφος της φτάνει στο χωριό του στην Πίνδο. Μέχρι να ξαναπάρει πίσω το πιστόλι, του αποκαλύπτονται σιγά σιγά θρύλοι και δοξασίες που έχουν στοιχειώσει τους λιγοστούς κατοίκους του χωριού, και ειδικά τον γιο του φύλακα του χωριού.
Η εγκατάλειψη της ελληνικής υπαίθρου και τα "κουφάρια" των ερειπωμένων χωριών σε μια υπέροχη καταγραφή κι ένα συγκλονιστικό φινάλε.

Παρασκευή 30 Ιουνίου
στις 8:30 μ.μ.

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ-ΚΑΦΕ
Εκτός των τειχών
Γραβιάς 10-12, Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348

www.ektostonteixon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: