...................

9 Ιουν 2017

Θεσσαλονίκη: Μαζική σύσκεψη για την προετοιμασία του αντιπολεμικού - αντιιμπεριαλιστικού συλλαλητηρίου της 15ης Ιουνίου

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Ιουνίου στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης σύσκεψη για την προετοιμασία της αντιπολεμικής -αντιιμπεριαλιστικής κινητοποίησης ενάντια στην αντιδραστική τριμερή σύνοδο κορυφής Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου. Στην σύσκεψη συμμετείχαν και πήραν τον λόγο εκπρόσωποι από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΝΑΡ, το ΚΚΕ(μ-λ), την ΛΑΕ, το ΣΕΚ, την ΚΟΕ, την ΟΚΔΕ, το ΕΠΑΜ, το Άρδην και την Δημοτική κίνηση «Μένουμε Θεσσαλονίκη», την Κόντρα, την Χριστιανική Δημοκρατία, το ΕΕΚ και το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Δημοκρατικά Δικαιώματα. Επίσης συμμετείχαν εκπρόσωποι από παλαιστινιακές ενώσεις της πόλης.

Αποφασίστηκε η διοργάνωση μεγάλης λαϊκής κινητοποίησης με συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου την Πέμπτη 15 Ιουνίου και διαδήλωση. Την Τρίτη 13 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι θα δοθεί κοινή συνέντευξη τύπου των φορέων και οργανώσεων που διοργανώνουν την κινητοποίηση. 

Οι συλλογικότητες που πήραν την πρωτοβουλία καλούν όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς της Θεσσαλονίκης να συμμετάσχουν ενεργά στη αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση και να διατρανώσουν μαζικά την αντίθεση στην παρουσία του εγκληματία Νετανιάχου και την εναντίωση τους στα φιλοπόλεμα σχέδια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκές Ένωσης στην ανατολική Μεσόγειο, στην Μέση Ανατολή και στο Αιγαίο. Να καταγγείλουν την πολιτική ευθυγράμμισης και υποταγής της ελληνικής κυβέρνησης στα σχέδια αυτά και την συνεργασία της με το φιλοπόλεμο καθεστώς του Ισραήλ. Το κάλεσμα απευθύνεται σε κάθε σωματείο, σύλλογο και τοπική πρωτοβουλία αλλά και σε κάθε φιλειρηνικό πολίτη της πόλης. Όπως έγινε γνωστό στην σύσκεψη συνδικαλιστικές ενώσεις εκπαιδευτικών έχουν ήδη εκδώσει ψηφίσματα και καλούν σε κινητοποιήσεις.

1 σχόλιο:

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com