23 Ιουν 2017

Ηράκλειο : Ανταπόκριση από την εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή επανάσταση

Την Πέμπτη 22 Ιουνίου, έγινε εκ μέρους της κ.ο Ηρακλείου του ΚΚΕ(μ-λ) η εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή επανάσταση. Μία εκδήλωση η οποία συνεχίζει τον κύκλο των πανελλαδικών εκδηλώσεων για το κοσμοϊστορικό αυτό γεγονός. Η μαζικότητα της εκδήλωσης, με την συμμετοχή περίπου 70 φίλων, συναγωνιστών και συντρόφων ήταν ενδεικτική της ακτινοβολίας που ασκεί η Οκτωβριανή επανάσταση σαν γεγονός.

Η εισήγηση, από τον Κ. Μπεκιάρη, καταπιάστηκε με την ιστορική διαδρομή του κομμουνιστικού κινήματος ως και την επανάσταση, με τις θεωρητικές επεξεργασίες του κομμουνιστικού κινήματος πριν την επανάσταση και την κατάσταση στην οποία βρίσκονταν, καθώς επίσης και με τις διάφορες κριτικές απόψεις ή "απόψεις" από την μεριά του συστήματος και μη. Συνέχισε με βασικές πλευρές της πορείας της οικοδόμησης του σοσιαλισμού στη ΕΣΣΔ, με τα προβλήματα και τις αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό του ΚΚΣΕ και έδωσε ιδιαίτερο βάρος σε σημεία τα οποία διαμόρφωσαν καθοριστικές πλευρές για την επικράτηση του ρεβιζιονισμού το 1956 και στοιχεία τα οποία επέδρασαν στην εδραίωση του.

Τέλος, αναδείχθηκαν κάποια συμπεράσματα τα οποία κωδικοποιούσαν βασικά ζητήματα σε σχέση με την ιδιαίτερη τοποθέτηση του ΚΚΕ(μ-λ) γύρω από το ζήτημα. Οι τοποθετήσεις από τη μεριά των παρευρισκομένων άνοιξαν μία βεντάλια ζητημάτων και κυρίως σε σχέση με πρωτόλυους προβληματισμούς σε σχέση με το τι κάνουμε σήμερα σε σχέση με το χθές. Μία συζήτηση που αντανακλά το επίπεδο συγκρότησης του μαζικού λαϊκού κινήματος στην δοσμένη συγκυρία, που όμως, με κάποιες εξαιρέσεις, είχε αγνούς προβληματισμούς και αναζητήσεις σε σχέση με το τι έγινε και το που και πώς προχωράμε από δω και πέρα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πάρκο Γεωργιάδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: