...................

20 Ιουν 2017

Ηράκλειο: εκδήλωση για τα 100 χρόνια της Οκτωβριανής επανάστασης

Την Πέμπτη 22 Ιουνίου στο Πάρκο Γεωργιάδη

100 χρόνια από την πρώτη έφοδο στον ουρανό, από τότε που η εργατική τάξη και οι σύμμαχοι της στην τσαρική Ρωσία, έδειξαν το δρόμο σ’ ολόκληρο τον πλανήτη για την απελευθέρωση του ανθρώπου από τα δεσμά του κεφαλαίου. 100 χρόνια από τη νικηφόρα ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ που αποτέλεσε σταθμό στην πορεία συγκρότησης της εργατικής τάξης.

Από τότε οι λαοί όλου του κόσμου, με μπροστάρη το κομμουνιστικό κίνημα πέτυχαν λαμπρές νίκες. Τίποτε απ’ αυτά που κέρδισαν οι λαϊκές μάζες δεν χαρίστηκε. Τα επιτεύγματα της οικοδόμησης του σοσιαλισμού της νεαρής ΕΣΣΔ και η συγκρότηση της εργατικής τάξης αποτέλεσαν πραγματική απειλή για το σάπιο – εκμεταλλευτικό – καταπιεστικό σύστημα. Ακόμη και σήμερα που οι κομμουνιστικές ιδέες έχουν ξεφτίσει – με βασική ευθύνη των ρεβιζιονιστών – δεν σταματούν να είναι το φόβητρο για το καπιταλιστικό – ιμπεριαλιστικό σύστημα. Και γι’ αυτό επιστρατεύονται μηχανισμοί καταστολής, τρομονόμοι, ξεθάβουν από τα ντουλάπια τους ακόμη και τον φασισμό (που δήθεν τον πολέμησαν την δεκαετία του 40), για να τρομοκρατήσουν τους λαούς και να τους αναγκάσουν να αποδεχτούν το μέλλον που τους επιφυλάσσουν. Να γίνουν κρέας στα κανόνια τους και θυσία στο βωμό των συμφερόντων του κεφαλαίου. Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, είναι ανάγκη να ξεδιπλώσουμε και πάλι τις κομμουνιστικές ιδέες, να δώσουμε στο κομμουνιστικό κίνημα το ρόλο που του αρμόζει, να ηγηθεί και πάλι των νικηφόρων λαϊκών αγώνων.

Στο πλαίσιο των πανελλαδικών εκδηλώσεων που πραγματοποιεί το ΚΚΕ(μ-λ) για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή επανάσταση, η Κ.Ο. Ηρακλείου του ΚΚΕ(μ-λ) σας καλεί στην εκδήλωση - συζήτηση την Πέμπτη 22 Ιούνη στο πάρκο Γεωργιάδη στις 7:00 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com