19 Ιουν 2017

Καρδίτσα: εκδήλωση του ΚΚΕ(μ-λ) για τα 100 χρόνια από την πρώτη «έφοδο στον ουρανό»

Έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στην Καρδίτσα η προγραμματισμένη εκδήλωση του ΚΚΕ(μ-λ) για το 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση. Η εισήγηση όσο και η συζήτηση που ακολούθησε δεν περιορίστηκαν απλά σε παράθεση ιστορικών γεγονότων αλλά θίχτηκαν ζητήματα ουσίας για το τότε και το σήμερα, ζητήματα πολιτικής γραμμής και κατεύθυνσης που απασχόλησαν και εξακολουθούν να απασχολούν τον κόσμο της αριστεράς και τους κομμουνιστές.

Όπως τονίστηκε, η επανασυγκρότηση του ταξικού εργατικού κινήματος θα περάσει μέσα από τη μελέτη και την εξαγωγή των συμπερασμάτων για τα αίτια της καπιταλιστικής παλινόρθωσης και της ήττας του κομμουνιστικού κινήματος.

Οι μνήμες από την Οκτωβριανή, η προσέγγιση της ιστορικής διαδρομής της οικοδόμησης του σοσιαλισμού και των συγκρούσεων που τη συνόδευσαν, δεν έχουν καμία σχέση με μια μελαγχολική αναπόληση στιγμών που πέρασαν και δεν θα ξανάρθουν. Ούτε έχουν σχέση με ωραιοποιήσεις, με αυθαίρετες και υποκειμενίστικες κατασκευές που δεν πατάν στην πραγματικότητα.

Όπως ειπώθηκε, οι αναφορές στην Οκτωβριανή επανάσταση συνδέονται και καθορίζονται από τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του σήμερα, από τις ανάγκες που υπαγορεύει η ταξική πάλη και η αδιαμφισβήτητη αλήθεια ότι το ιμπεριαλιστικό-καπιταλιστικό σύστημα δεν έχει να προσφέρει παρά μόνο δεινά και καταστροφές για τον άνθρωπο.

Αυτές τις ανάγκες και αυτές τις απαιτήσεις του σήμερα θέλει να υπηρετήσει το ΚΚΕ(μ-λ) μέσα και από τον πανελλαδικό κύκλο εκδηλώσεων που πραγματοποιεί αυτό το διάστημα για τα 100 χρόνια από την πρώτη «έφοδο στον ουρανό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com