...................

9 Μαΐ 2017

Η φωνή του TKP/ML στην Ελλάδα

Από τη βιβλιοθήκη μας:

Το 1980 σε μια εποχή έντονης αποσταθεροποίησης του αστικού πολιτικού σκηνικού στη Τουρκία και αναβάθμισης του ρόλου της ως προς τους σκοπούς των ιμπεριαλιστών από τη μια, και έντασης των κινητοποιήσεων του λαϊκού παράγοντα από την άλλη πραγματοποιήθηκε ένα από τα πιο σκληρά πραξικοπήματα.

Είχε ήδη προηγηθεί η κήρυξη στρατιωτικού νόμου σε πολλές περιοχές της χώρας από τη κυβέρνηση Ντεμιρέλ. Η χούντα του Εβρέν εκτός από τη σταθεροποίηση του πολιτικού συστήματος έφερε και τις πιο σκληρές διώξεις που γνώρισαν οι λαοί της Τουρκίας, οι αγωνιστές και οι οργανώσεις της Αριστεράς. Χιλιάδες φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν, εκτελέστηκαν. Πολλοί μέσα από τεράστιες δυσκολίες κατόρθωσαν να αποδράσουν, να περάσουν στην Ελλάδα και ακόλουθα στη πολιτική εξορία στην Ευρώπη. Βασανισμένοι και αρκετοί με μόνιμες βλάβες στην υγεία τους.

Παρ' όλα αυτά δε σταμάτησαν. Συνέχισαν τον αγώνα τους για όσα χρόνια που βρισκόντουσαν στην Ελλάδα. Εκείνη τη περίοδο, τη δεκαετία του '80, οι σύντροφοι του TKP/ML εξέδιδαν τη "Φωνή του TKP/ML" της οποίας τρία τεύχη δημοσιεύουμε εδώ:Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com