7 Μαΐ 2017

Tι χολέρα, τι πανούκλα!


Εργατικές και νεολαιίστικες κινητοποιήσεις -στις οποίες πρωτοστατούν οι μαθητές- προγραμματίζονται στη Γαλλία μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Ένα «κοινωνικό μέτωπο» ενάντια και στους δύο υποψηφίους και εργατικά συνδικάτα καλούν το απόγευμα της επομένης σε διαδηλώσεις ενάντια τόσο στην «χολέρα» όσο και στην «πανούκλα». Δεν αποδίδεται κάποιος συγκεκριμένος προσδιορισμός για καθέναν από τους δύο υποψηφίους. Για τα λαϊκά και εργατικά στρώματα μπορούν να είναι τόσο χολέρα όσο και πανούκλα ο… καθένας τους.

Σε μία εποχή βαρβαρότητας και σύγχυσης οι λαϊκές μάζες της Γαλλίας εξακολουθούν να τονίζουν την αναγκαιότητα του «άλλου παράγοντα» στις εξελίξεις που ηγεμονεύονται και κυριαρχούνται από τις διάφορες εκδοχές της αστικής διαχείρισης.

Δ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com