...................

15 Μαΐ 2017

O κουκουλονόμος μπορεί να μην υπάρχει αλλά οι διώξεις συνεχίζονται!

Είναι δεκάδες ίσως και εκαντοντάδες οι συλληφθέντες των διαδηλώσεων από το 2010 έως και το Φλεβάρη του 2012 που συνεχίζουν να βρίσκονται όμηροι των διωκτικών αρχών, με τις δίκες να χρονίζουν ή και να αναβάλονται συνεχώς. Αυτά που ακολουθούν είναι απλώς δείγματα!

Μια τέτοια περίπτωση είναι της Λ. Σοφιανού και δύο ακόμη διαδηλωτών που συνελήφθησαν σε απεργιακή κινητοποίηση στις 23 Φλεβάρη του 2011. "Κλασική" θα λέγαμε η περίπτωσή της που συνελήφθη, μετά από γενικευμένη καταστολή κατά τη διάρκεια της οποίας χτυπήθηκε και το μπλοκ της Συνέλευσης Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης / Πατησίων που συμμετείχε, "τη χτύπησαν και προσπάθησαν να της φορτώσουν μια τσάντα με μολότοφ που είχαν βρει παρατημένη στο δρόμο. Οι κατηγορίες που της αποδόθηκαν -σε βαθμό κακουργήματος- ήταν διατάραξη κοινής ειρήνης και αντίσταση κατά της αρχής με καλυμμένα χαρακτηριστικά (με βάση τον κουκουλονόμο), απόπειρα απρόκλητης σωματικής βλάβης σε έναν μπάτσο της ομάδας Δέλτα, καθώς επίσης παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή. Τελικά, αφού ο κουκουλονόμος καταργήθηκε κι οι τελευταίες κατηγορίες έπεσαν, θα δικασθεί για τις τρείς πρώτες σε βαθμό πλημμελήματος."

Η δίκη θα γίνει αύριο Τρίτη στην Ευλπίδων στις 9 το πρωί όπου και καλούν οι σύντροφοί της για αλληλεγγύη.

Και σα να μην έφταναν οι διώξεις και η χρόνια ομηρία σε μια άλλη δίκη, αυτή τη φορά 6 φοιτητών που συνελήφθησαν στις 11 Μάη του 2011 είχαμε και απαγόρευση απολογίας κατατηγορούμενου γιατί δεν άρεσε ο ...πολιτικός του τόνος στη δικαστή!

Πολιτικολογείτε; Δεν δικαιούστε να απολογηθείτε! 

Αυτή ήταν η στάση της προέδρου του Θ’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας απέναντι σε κατηγορούμενο, λίγο αφότου αυτός ξεκίνησε την απολογία του, κατά τη διεξαγωγή της δίκης σε βάρος 6 φοιτητών που είχαν συλληφθεί στη διαδήλωση της γενικής απεργίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, στην Αθήνα, στις 11 Μάη του 2011. Η μαζική αυτή απεργία έγινε ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα και «μνημόνια» των ιμπεριαλιστών, που κατέβασε η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό το Γιώργο Παπανδρέου. Να θυμίσουμε ότι η απεργιακή διαδήλωση είχε δεχθεί μια πολύ εκτεταμένη επίθεση των δυνάμεων των ΜΑΤ με ξυλοδαρμούς και χημικά, με αποτέλεσμα πολλοί διαδηλωτές να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο και κάποιοι να χρειαστεί ακόμα και να χειρουργηθούν.

Κατά την επίθεση των δυνάμεων καταστολής σε διάφορα σημεία, έγιναν συλλήψεις «στο σωρό» και ενοχοποιήθηκαν διαδηλωτές. Ένας μάλιστα απ΄ τους συλληφθέντες κρατήθηκε «προσωρινά» (sic) επί… 6 μήνες, μέχρι να αποδείξει αδιάσειστα την αθωότητά του και ν’ απαλλαγεί με βούλευμα. Στη δίκη αυτή με χαρακτηριστικά παρωδίας και με έωλες κατηγορίες έφτασε η πρόεδρος του δικαστηρίου να αφαιρεί από κατηγορούμενο το δικαίωμά του ν’ απολογηθεί επειδή αυτός άρχισε να περιγράφει την κατάσταση που επικρατούσε, αναφερόμενος στην κυβέρνηση, στα «μνημόνια», στην αστυνομική βία.

Η πρόεδρος τον διέκοπτε συνεχώς, απειλώντας τον πως θα θεωρηθεί ότι αρνείται να απολογηθεί επειδή δεν αναφερόταν στο γεγονός της σύλληψής του. Κάτι που βέβαια δεν «πρόλαβε» να κάνει, αφού η πρόεδρος τον «έκοψε» τελεσίδικα! Η συνέχιση της δίκης αναβλήθηκε για τις 9 του Ιούνη. Γίνεται φανερός ξανά ο ρόλος τής δήθεν ανεξάρτητης αστικής «δικαιοσύνης», αλλά και το πόσο φοβίζει τους κυρίαρχους η ύπαρξη πολιτικού λόγου απ΄ τους κατηγορούμενους κατά τις πολιτικές διώξεις. Διώξεις που το σύστημα προσπαθεί να «απο-πολιτικοποιήσει», τονίζοντας το «ποινικό» κομμάτι, για να ευνουχίσει και να αποδυναμώσει την όποια αντιπαράθεση στην καταστολή και την ποινικοποίηση. Και στην εκάστοτε πολιτική της κυβέρνησης, της άρχουσας τάξης και του ιμπεριαλισμού, βεβαίως. Ταυτόχρονα, μια τέτοια απαγόρευση απολογίας αποτελεί κι αυτή έκφραση της φασιστικοποίησης της πολιτικής του συστήματος, που συνεχίζεται και με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ.

πηγές: Ταξικό Μέτωπο και Προλεταριακή Σημαία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com