2 Μαΐ 2017

ΓΙΑΝΝΕΝΑ : 1η Μάη

Περίπου 1000 διαδηλωτές συμμετείχαν στη συγκέντρωση και πορεία χθες για την πρωτομαγιά.


Χαρακτηριστική ήταν η απουσία πανό σωματείων, πλατιού κόσμου και εργαζομένων.

Από νωρίς η διοίκηση του εργατικού κέντρου (ΠΑΜΕ) προσπάθησε να αποκλείσει (με αλυσίδες «περιφρούρησης») όλες τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις και οργανώσεις από την κομματικού τύπου συγκέντρωση που έστησε. Έτσι παρά το ενιαίο κάλεσμα στο εργατικό κέντρο, ουσιαστικά έγινε διαδήλωση κομμένη σε δυο μέρη. Αφού πέρα απ’ τις αλυσίδες που έκανε στην αρχή της πορείας, το ΚΚΕ προσπάθησε να ολοκληρώσει τη διαδήλωση σε σημείο που το ίδιο αποφάσισε. Οι υπόλοιποι διαδηλωτές παρέκαμψαν τις αλυσίδες και ολοκλήρωσαν κανονικά τη διαδήλωση.

Τα μπλοκ της Λαϊκής Αντίστασης – ΑΑΣ, της Μαθητική Αντίστασης, των Αγωνιστικών Κινήσεων, της Ταξικής Πορείας, του ΚΚΕ(μ-λ), της Πορείας και του Μ-Λ ΚΚΕ με παλμό και συγκροτημένο τρόπο φώναζαν συνθήματα παρεμβαίνοντας σε όσο κόσμο συμμετείχε αλλά και παρακολουθούσε τη διαδήλωση. Στη συγκέντρωση μοιράστηκε η προκήρυξη του ΚΚΕ(μ-λ) και διακινήθηκε η προλεταριακή σημαία και το περιοδικό Έναυσμα.


Μετά το τέλος της διαδήλωσης η Ταξική Πορεία -για τρίτη συνεχόμενη χρονιά- διοργάνωσε λαϊκό γλέντι στην πλατεία Καλούτσιανης, το οποίο τράβηξε με κέφι και χορό μέχρι...τη βροχή που έπιασε το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: