...................

16 Μαΐ 2017

Ταξική συνείδηση και συναδελφική αλληλεγγύη - Κάτω η εργοδοτική τρομοκρατία

Ανακοίνωση από πρωτοβουλία εργαζομένων:Έπειτα από συζητήσεις που κάναμε με συναδέλφους και ύστερα από καταγγελίες εργαζομένων της ΔΕΗ, ενημερωθήκαμε για το γεγονός εργοδοτικής τρομοκρατίας στο πρακτορείο ΔΕΔΔΗΕ της Χαλκίδας. Εκεί, κάποιοι από τους συναδέλφους – ¨εργολαβικοί¨ εργαζόμενοι στην καταμέτρηση  του  ρεύματος, κατάφεραν να κουβεντιάσουν μεταξύ τους και να προβάλουν ευθέως τα τεράστια προβλήματα και την γενική εκμετάλλευση που ερχόμαστε αντιμέτωποι όλοι εμείς οι εργαζόμενοι σε εργολάβους για την καταμέτρηση στο ρεύμα και όχι μόνο.

Στην προσπάθειά τους να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους και να μιλήσουν συνολικά για τις άθλιες συνθήκες εργασίας, ψάχνοντας ταυτόχρονα έναν μοχλό πίεσης προς το αφεντικό, αποφάσισαν την μαζική παραίτηση, θέλοντας  να αποδείξουν τι πραγματικά ¨προσφέρει¨ ο εργολάβος χωρίς τους εργαζόμενους.

Η απάντηση του εργοδότη Ράφα Αθανάσιου στους εργαζόμενους, ήταν η επίθεση με βαριά αντικείμενα μέσα στα γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ, ενώ οι καταγγελίες που έπεσαν στην αντίληψή μας μιλάνε για ξυλοδαρμό εργαζομένου και απειλές με ρόπαλο που έβγαλε από το αμάξι του. Τις προηγούμενες μέρες και κάτω από την πίεση των εργαζομένων στο πρακτορείο της Χαλκίδας ο εργολάβος για να καλύψει τα κενά (δείχνοντας έτσι ¨καλό¨ πρόσωπο στον ΔΕΔΔΗΕ) έστελνε στην Χαλκίδα καταμετρητές από άλλες περιοχές που επίσης είναι ανάδοχος. Σε τέτοιες και παρόμοιες περιπτώσεις, οι συνάδελφοι θα πρέπει να αρνούνται την μεταφορά τους και να καλύπτουν με αυτόν τον τρόπο τις ανάγκες του αφεντικού.

Το παραπάνω γεγονός έδειξε με τον πιο ωμό τρόπο την τρομοκρατία που βιώνουμε ως εργαζόμενοι από τους εργολάβους με τους οποίους ¨συνεργάζεται¨ η διοίκηση της ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ που αναθέτει σε ιδιώτες έργα, βασιζόμενη, τουλάχιστον στην συγκεκριμένη περίπτωση, σε μειοδοτικό διαγωνισμό που το μόνο που κάνει είναι να ρίχνει όλο και πιο κάτω τα μεροκάματα των εργαζομένων, αλλά και να εντείνει περισσότερο την ιδιωτικοποίηση που το κεφάλαιο και το κράτος του προωθούν.

Οι πραγματικές συνθήκες στην καταμέτρηση που προσπάθησαν να αναδείξουν, έστω και με αυτόν τον τρόπο, οι συνάδελφοι στην Χαλκίδα είναι τα ατελείωτα χιλιόμετρα που καλούμαστε καθημερινά να διανύσουμε σε καύσωνες και  βροχές, είναι τα πετσοκομμένα ένσημα (3ωρα – 4ωρα), οι κλεμμένες εργατοώρες , οι μισθοί πείνας (στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν ξεπερνάνε τα 350 ευρώ), τα ανύπαρκτα δώρα και επιδόματα αδείας. Είναι η τρομοκρατία, οι απειλές και οι τραμπουκισμοί των εργολάβων.

Η συναδελφική αλληλεγγύη και η  οργάνωση μας στους χώρους της δουλειάς είναι η μόνη απάντηση σε αυτούς που μας ξεζουμίζουν καθημερινά. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από τους τραμπουκισμούς των εργοδοτών αν οργανωμένοι επικοινωνούν τον αγώνα τους και στέκονται ο ένας δίπλα στον άλλον.

Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τους διοικούντες του ομίλου ΔΕΗ Α.Ε. και την θυγατρική του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. Δύναμή μας η ταξική ενότητα και η πάλη των εργαζομένων, είτε εργάζονται ως «δημόσιοι», είτε ως «εργολαβικοί».

Ταξική συνείδηση και συναδελφική αλληλεγγύη – Κάτω η εργοδοτική τρομοκρατία

Πρωτοβουλία Εργαζομένων σε εργολάβους για την καταμέτρηση της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

http://proletconnect.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com