...................

11 Μαΐ 2017

Καταγγελία για επίθεση μελών της ΠΚΣ-ΚΝΕ σε μέλη της Πορείας

Ως Αγωνιστικές Κινήσεις καταγγέλλουμε την τραμπούκικη επίθεση μελών της ΠΚΣ-ΚΝΕ σε μέλη της Πορείας στο Ιστορικό-Αρχαιολογικό Ιωαννίνων.

Σε μία περίοδο που το ίδιο το σύστημα έχει βάλει στο στόχαστρο τα συνδικαλιστικά και δημοκρατικά μας δικαιώματα (καταπάτηση ασύλου, διώξεις αγωνιστών)για να περνάει ανεμπόδιστα την επίθεσή του, τέτοιες ενέργειες ενισχύουν το αντιδραστικό κλίμα που καλλιεργείται, βάζοντας ταυτόχρονα και άλλα εμπόδια στην πορεία συγκρότησης του φοιτητικού κινήματος.Γιατί, τέτοιες λογικές και πρακτικές είναι ξένες και ανταγωνιστικές προς την αριστερά, το κίνημα, τους συλλόγους και τις διαδικασίες τους. Γιατί, οι ''οργανωτικού'' τύπου αντιπαραθέσεις δεν μπορούν και δεν πρέπει να αντικαταστήσουν την (αναγκαία) ιδεολογικοπολιτική αντιπαράθεση στα πλαίσια του κινήματος.

Για όλους αυτούς τους λόγους, πρέπει κάθε προοδευτικός και δημοκρατικός φοιτητής και δύναμη να καταγγείλουν τέτοιου είδους πρακτικές, αντιπαραβάλλοντας τον υγιή πολιτικό διάλογο και την ελεύθερη έκφραση όλων των προοδευτικών απόψεων και δυνάμεων.


Για την ιστορία αντιγράφουμε από την ιστοσελίδα της Πορείας ενημέρωση για την ομόφωνη άρνηση στο ΔΣ της σχολής να καταδικασθεί το γεγονός:

Ποιά (ή ποιές) από τις παρακάτω πολιτικές δυνάμεις αρνήθηκαν να καταδικάσουν το παραπάνω γεγονός και γιατί στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών Φιλοσοφικής;

α) Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (διότι είχε άγνοια για το γεγονός, αλλά γενικά καταδικάζει κάθε μορφή βίας εντός του Πανεπιστημίου.)

β) Η ΠΚΣ (διότι δεν αναγνώριζε (sic!) το συμβάν.)

γ) Οι ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ (διότι οι φοιτητικοί σύλλογοι δεν μπορούν να καταγγέλλουν πολιτικές δυνάμεις.)

δ) Όλες οι παραπάνω.

Η σωστή απάντηση είναι η δ), καθώς όλες οι δυνάμεις του Διοικητικού Συμβουλίου αρνήθηκαν να καταδικάσουν απερίφραστα την τραμπούκικη αυτή επίθεση.

Από την πλευρά μας θα αρκεστούμε σε ένα μόνο σχόλιο:

Πάει πολύ η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η παράταξη των μπράβων και των σιδερολοστών, η παράταξη του τσεκουράτου Βορίδη, των «Κενταύρων» και των «Rangers», που βαρύνεται με εκατοντάδες δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος αγωνιστών φοιτητών, να λέει ξεδιάντροπα ότι καταδικάζει κάθε μορφή βίας απ’ όπου κι αν προέρχεται.

Πάει πολύ η ΠΚΣ, που λίγο μόνο καιρό πριν αναλώθηκε σε μια σειρά σχολές σε μια οργανωτική αντιπαράθεση με την ΕΑΑΚ, με οργανωμένες τραμπούκικες επιθέσεις, σκισίματα αφισών, και εκατέρωθεν χυδαίο υβρεολόγιο, να το παίζει τώρα «αθώα περιστέρα» και να προσποιείται ότι δε γνώριζε το συγκεκριμένο περιστατικό.

Πάει πολύ η ΕΑΑΚ, η οποία -αφού τελείωσε η οργανωτική αντιπαράθεση με την ΚΝΕ- οδηγήθηκε σε «συντροφικούς» ξυλοδαρμούς ανάμεσα στα μέλη της, να δηλώνει ότι είναι ενάντια «στην ενδοαριστερή βία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com