18 Μαΐ 2017

Αθήνα: εντολή διάλυσης της συγκέντρωσης

Αν και σαφώς με λιγότερο κόσμο οι σημερινές συγκεντρώσεις από τις χθεσινές απεργιακές δε θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν άμαζες. Πάντα συγκρίνοντας με τη κατάσταση του κινήματος τα τελευταία 4 χρόνια και όχι με βάση την αναγκαιότητα που προκαλεί η επίθεση ενάντια στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.
Στο πάνω μέρος της πλατείας ήταν συγκεντρωμένοι κατά κύριο λόγο οι οργανώσεις της Αριστεράς και κάποια σωματεία. Το ΠΑΜΕ, με αρκετά περισσότερο κόσμο, ξεκίνησε τη διαδήλωσή του από την Ομόνοια και φτάνοντας στο Σύνταγμα παρέμεινε και αυτό μέχρι το τέλος.
Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία καλούσε στη συμβολή της Σταδίου με τη πλατεία Συντάγματος. Λίγο μετά τις 7 κατευθύνθηκε προς το πάνω μέρος της πλατείας όπου βρισκόντουσαν ήδη η Πρωτοβουλία για το Συντονισμό, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, φοιτητές, η ΛΑΕ, το ΕΕΚ κ.λπ. Γενικά το κλίμα θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε υποτονικό. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε συναυλία από την Ορχήστρα Μίκη Θεοδωράκη.
Το πρόσχημα για τη γενικευμένη καταστολή το βρήκε η κυβέρνηση όταν μια ομάδα υπό τη Ραχήλ Μακρή αποφάσισε να κάνει το δικό της σώου στα σκαλιά της Βουλής ακολουθούμενη από το ΕΠΑΜ. Βρήκαν την ευκαιρία και οι συνήθεις "επαναστάτες" να πετάξουν μερικές μολότωφ και η κυβέρνηση τον αφορμή να διαλύσει τις συγκεντρώσεις!
Και λέμε το πρόσχημα γιατί απ' ότι φάνηκε στη συνέχεια η κυβερνητική απόφαση για διάλυση της συγκέντρωσης ήταν ήδη ειλημμένη είτε με κάποια αφορμή είτε όχι. Όπως κάνει κάθε συνεπής κυβέρνηση που στόχο της έχει τη διάλυση της ζωής του λαού και την εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστών και του ντόπιου κεφαλαίου. Η ρήψη των χημικών ήταν άφθονη και αρκετός κόσμος έφυγε. Παρ' όλα αυτά τα μπλοκ του Συντονισμού, της Λαϊκής Αντίστασης - Α.Α.Σ., όπως και του ΠΑΜΕ, μετά την αρχική υποχώρηση επανήλθαν. Για αρκετή ώρα η "ησυχία" εναλλασσόταν με ρίψεις χημικών. Κατά τις δέκα και αφού άρχισαν να μπλοκ του ΠΑΜΕ να αποχωρούν προς τις στήλες του Ολυμπίου Διός δόθηκε η εντολή της οριστικής διάλυσης. Τα χημικά ήταν πάρα πολλά, ρίχτηκαν μέχρι και στην είσοδο του Μετρό στη πλ. Συντάγματος που έκαναν τη κατάσταση αφόρητη μέχρι και στους σταθμούς Ομόνοιας και Πανεπιστημίου!Created with flickr slideshow.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς καμία σχέση η χθεσινή συμμετοχή με την προχθεσινή.Λες και άνοιξε η γη και τους κατάπιε όσους κατέβηκαν την Τετάρτη.Όσο για τα χημικά,τι περιμέναμε; Ροδοπέταλα; Ας αφήσουμε τις επιμέρους δικαιολογίες,γιατί θαρρώ πως έχουμε όλοι μερίδιο ευθύνης για την τραγική κατάσταση του (όποιου) κινήματος.
ΓΚ

Ανώνυμος είπε...

Τα μπλοκ του ΠΑΜΕ που ηταν κατω απ την πλατεια και στην Σταδειου εφυγαν στις 9 30 ακριβως προς το Μοναστηρακι. Νομιζω και εγω οτι ειναι σωστη η εκτιμηση οτι ηταν μικροτερη η συμετοχη απο την προηγουμενη. Ισως αυτο να ηταν ποιο εντονο για το ΠΑΜΕ.ΜΑΝΩΛΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ερώτηση κρίσεως,που ήταν οι ΣΕΚίτες την Πέμπτη οεο; Πραγματικά λυπάμαι για τις υπόλοιπες οργανώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (ΝΑΡ,ΝκΑ,ΟΚΔΕ,ΕΚΚΕ) που τους ανέχονται ακόμη…