30 Μαΐ 2017

Η εκδήλωση του ΚΚΕ(μ-λ) για την Οκτωβριανή Επανάσταση στη Θεσσαλονίκη

Επιτυχημένη και πλούσια η πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ(μ-λ) στη Θεσσαλονίκη (29/5/17) για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση.

Οι ομιλητές, Ανδρέας Βογιατζόγλου και Κώστας Καμαρέτσος, άνοιξαν πλατιά βεντάλια ζητημάτων με στόχο όχι μόνο την αποκατάσταση των μεγαλειωδών ιστορικών γεγονότων, αλλά και την ανάδειξη κρίσιμων διδαγμάτων στο σήμερα.

Από το κοινωνικό υπόβαθρο της επανάστασης μέχρι τα αίτια της παλινόρθωσης του καπιταλισμού στις σοσιαλιστικές χώρες και την ανάγκη υπεράσπισης της προοπτικής που χάραξε ο Οκτώβρης, η συζήτηση αγκαλιάστηκε με θέρμη από φίλους και συναγωνιστές που πήραν το λόγο και συνέβαλλαν εποικοδομητικά με τις τοποθετήσεις τους.

Χαιρετισμό απηύθυναν και οι σύντροφοι του ΜΛ-ΚΚΕ, ενώ διαβάστηκε γραπτή τοποθέτηση των Τούρκων συντρόφων του TKP/ML.

Ο κύκλος εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια «από την πρώτη έφοδο στον ουρανό» δεν κλείνει, αλλά θα συνεχιστεί πανελλαδικά με ορίζοντα το Φθινόπωρο του 2017.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος1/6/17, 9:53 π.μ.

    Η εισηγήσεις των εκδηλώσεων θα είχαν ενδιαφέρον αν τις βλέπαμε και γραπτώς. Τ.Ι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com