...................

8 Μαΐ 2017

Κινητοποίηση ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας στην Πάτρα

Κινητοποίηση ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας έγινε και στην Πάτρα μετά από το κάλεσμα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων στην Αγ. Νικολάου. Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε μπλόκαρε τα καταστήματα (κυρίως παραρτήματα πολυεθνικών) τα οποία είχαν σκοπό να λειτουργήσουν. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο της πόλης με συνθήματα υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο εμπόριο.

Το ΠΑΜΕ με το «Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων σε Εμπορικές Επιχειρήσεις» πραγματοποίησε συγκέντρωση στην Πλ. Γεωργίου κάνοντας ξεχωριστή πορεία.

Η Ταξική Πορεία το προηγούμενο διάστημα με παρέμβαση της στο κέντρο της πόλης και στα μεγάλα περιφερειακά καταστήματα και supermarkets καλούσε τους εργαζομένους σε απεργία και συγκέντρωση στην Αγ. Νικολάου.

Αν και η κινητοποίηση στην Πάτρα με αφορμή την απεργία ήταν μαζικότερη από τις τελευταίες κινητοποιήσεις η ανάγκη για ανάπτυξη ενός μαχητικού εργατικού κινήματος είναι αναγκαία όσο ποτέ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com