....................................................

3 Μαΐ 2017

ΛΙΑΝΟΧΟΡΤΑΡΟΥΔΙΑ

Κρατάτε βήμα σταθερό!
Κι έχουμε ακοίμητον εχθρό!

Δω στα λιανοχορταρούδια/ τι τρανός χορός θα γένει... Έτσι είναι ο λαός. Πατάει γερά πάνω στα λιανά, τα μικρά, για να κάνει τα τρανά! Και τα αγαπάει τα λιανά και τα κανακεύει: Χορταρούδια.

Ανάσταση ήταν και πέρασε, από τους ηλιοπάτητους δρόμους. Και είτε είχαν γύρω μπαχτσέδες, είτε βαθύ τσιμέντο, οι μυρωδιές των ξινών σκέπασαν ακόμα και την οδό Στουρνάρα της οσμής των χημικών της βαρετά επαναλαμβανόμενης, βδομαδιάτικης ανόητης «επανάστασης». Και οι χοροί ήταν τρανοί και η αναθρώσκουσα τσίκνα των ψητών, λιανών ή μεγαλύτερων, έφτασε στον αποδέκτη της. Τους θεούς. Τα κοψίδια, οι θνητοί και καλά το κάναν, τα κρατούσαν αρχαιώθεν για τον εαυτό τους.

Για να φτάσουμε ωστόσο την Ανάσταση, περάσαμε τη Μεγαλοβδομάδα. Μεγάλα τα Πάθη.

Η τζιχαντιστική Ορθοδοξία δεν μας απογοήτευσε και αυτήν τη χρονιά. Ευφάνταστη πάντα, Μεγάλη Τετάρτη, χτύπησε ξανά. Ο φασιστώτατος Πειραιώς, έστειλε επιστολή προς τον Ερντογάν, ζητώντας του να ...«ασπαστεί την Ορθοδοξία και να βαπτισθεί» !!! Πρότεινε μάλιστα να ζητήσει να γίνει νουνός του ο... Πούτιν και να βαπτιστεί στο Φανάρι, στο Πατριαρχείο, με προεξάρχοντα του μυστηρίου τον Βαρθολομαίο. Αξεπέραστος! Ο «άγιος», είναι πολύ μπροστά!

Περιβόλι η επιστολή. Αφού τον κατηγόρησε, (τον Ερντογάν), ότι θέλει να κατακτήσει τη Δύση και να επεκτείνει το Ισλάμ, στέλνοντας εκεί τους μετανάστες, δήλωσε πως διαφωνεί «απολύτως» με τη μη έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών. Του «στόλισε» για τα καλά τον Μωάμεθ, ως εγκληματία ψευδοπροφήτη, που διέπραξε αιμομιξία, παιδεραστία και παντρεύτηκε και οχτώ γυναίκες, από πάνω. Με τα ανάλογα στόλισε και τον ισλαμισμό που αποτελεί «ένα συμπίλημα διαφόρων ανθρωποπαθών αιρετικών θρησκευτικών παραδοχών, όπως της ειδωλολατρείας, του ζωροαστρισμού, του μανιχαϊσμού, του αρειανισμού, του νεστοριανισμού, του μονοφυσιτισμού...». Βρείτε και μερικά ακόμα σε -ισμού και προσθέστε τα. Μα εκείνο το «συμπίλημα»; Θεϊκό! Και για να μην αφήνουμε άγνωστες λέξεις πίσω μας, συμπίλημα: βιβλίο φτιαγμένο από ένα σύνολο αποσπασμάτων διαφόρων πηγών, χωρίς πρωτοτυπία. Τον Ερντογάν να δεις, πώς θα ζοριστεί να βρει τη λέξη στα λεξικά.

Τώρα, αφού του έκανε τα μούτρα κρέας, μένει να δούμε τον Ερντογάν να μεταμελείται, για τη λάθος πορεία στη ζωή του και να φάμε κουφέτα από τη βάφτιση. Αν την πάρει τη επιστολή, ποτέ, στα χέρια του, μιας και απευθύνεται προς τον «Εξοχώτατον κ.κ. Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, Πρόεδρον της Τουρκίας και του Κόμματος «Δικαιοσύνη και Ανάπτυξη», ΤΟΥΡΚΙΑ» και δεν την πετάξουν τα ΕΛΤΑ, μόλις μπαίνεις Τουρκία, δεξιά.

Και ότι γέλασε τ'αχείλι μας και περνάγαμε καλά, να και ο Τραμπ «με τη μητέρα των βομβών». Μεγάλη Πέμπτη, που κανονικά θα 'πρεπε να ακούει τα δώδεκα Ευαγγέλια, ο Χριστιανός, πάτησε το κουμπί. Αποδέκτης της σωτήριας, για την παγκόσμια ...ειρήνη, νέας πολεμικής μηχανής της ξεσαλωμένης υπερδύναμης, τα λιανοχορταρούδια του Αφγανιστάν. Πριν μια βδομάδα από τη Μεγάλη Πέμπτη, είχε πατήσει το κουμπί για τα λιανοχορταρούδια της Συρίας. Τα λιανοχορταρούδια, τους λαούς, από νωρίς εφεύραν πώς να τους εξοντώνουν. Άλλωστε αυτοί ζουν και παλεύουν πάνω στη γη. Τώρα η αμερικάνικη υπερδύναμη δηλώνει με θράσος «μπορώ να ανατινάξω και από δω που κάθομαι, καταφύγια σε 50 και 60 μέτρα βάθος» . Και επειδή δεν έχουν κατασκευαστεί τέτοια για τους λαούς, τώρα τελευταία, (παλιά ο Στάλιν και ο Μάο είχαν προβλέψει), ποιος είναι ο χρήστης των καταφυγίων αυτών; Οι ηγέτες χωρών. Με πλήρη χριστιανική ευσυνειδησία, Σταυροφόρου του Μέσου και Ύστερου Μεσαίωνα, τους δηλώνει «σας έχω στο χέρι».

Όχι θα άφηνε τον Πειραιώς να του πάρει τη δόξα.

Μετά την ανάπαυλα της Λαμπρής, η χρόνια Μεγαλοβδομάδα που επέπεσε σα πούσι πάνω στη χώρα, συνεχίζεται. Όλα τα μέτωπα ανοιχτά. Συντάξεις, απολύσεις, ασφαλίσεις. Και για να φύγει το πούσι, θέλει δουλειά πολλή.

http://www.m-lkke.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com