...................

28 Μαΐ 2017

Για το Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ Θεσπρωτίας

Να μη μείνουμε θεατές των εξελίξεων και ψηφοφόροι.
Να γίνουμε πρωταγωνιστές, δύναμη πάλης, αντίστασης, διεκδίκησης

Συνάδελφε-συναδέλφισσα

Βρισκόμαστε μπροστά στις εκλογές για το σωματείο και για αντιπροσώπους στη γ.σ. της ΔΟΕ.
Η ψηφοθηρία και εκλογομανία των κυρίαρχων δυνάμεων έρχεται να καλύψει ένα ακόμα ψηφισμένο μνημόνιο από τη δήθεν αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και να εμπεδώσει την προσαρμογή ενός ολόκληρου κλάδου στο ρεαλισμό του συστήματος, στο μονόδρομο των μνημονίων, στην αδράνεια και τη σιγή νεκροταφείου.
Θα ακούσεις ξανά πολλά μεγάλα λόγια, πολλά ωραία λόγια, πολλά κούφια λόγια!

Πρώτες και καλύτερες ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ, παίζουν στα δάχτυλα τον κυβερνητικό συνδικαλισμό και το ψάρεμα στα θολά νερά, χειροκροτούν φορώντας φιλολαϊκή μάσκα, πλασάρονται ως υπεύθυνοι συνομιλητές (διευθυντές και αιρετοί “που ξέρουν και έχουν προτάσεις”) με τη διοίκηση, το υπουργείο και το κράτος.
Είναι αυτοί που βάζουν πλάτες στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να υλοποιήσει ανεμπόδιστη την αντιεκπαιδευτική πολιτική της.
Είναι αυτοί που οι υπουργοί των κυβερνήσεών τους (Αρβανιτόπουλος-Μητσοτάκης) το 2013 απέλυαν χιλιάδες εργαζόμενους (Τεχνική Εκπαίδευση- ΕΡΤ).
Είναι αυτοί που πιάνουν θέσεις στον κακόφημο «Εθνικό Διάλογο» που έφερε ως αποτέλεσμα προτάσεις για ένα σχολειό ακριβό για το λαό και κάτεργο για τον εκπαιδευτικό.
Είναι αυτοί που συμφωνούν με την αξιολόγηση με “ενστάσεις”,
Είναι αυτοί που θαυμάζουν και υιοθετούν τις “βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές” των εκθέσεων του ΟΟΣΑ για αύξηση ωραρίου, μείωση αριθμού εκπαιδευτικών και κλείσιμο σχολείων.
Είναι αυτοί που περιμένουν στη γωνία τα κόμματά τους να κυβερνήσουν ξανά για να υλοποιήσουν τα μνημονιακά μέτρα με μεγαλύτερη συνέπεια και αποφασιστικότητα.

Από την άλλη η Αγωνιστική Συσπείρωση του ΠΑΜΕ. Που όταν μιλά για αγώνες εννοεί τις επερωτήσεις και προτάσεις νόμων στη Βουλή, τη συμμετοχή στα ΠΥΣΠΕ και τις κομματικές παρελάσεις. Που δίνει όλη της τη δύναμη στη μάχη των ψήφων “για να αλλάξουν οι συσχετισμοί” αλλά βάζει τρικλοποδιά στους πραγματικούς αγώνες όταν αυτοί είναι σε εξέλιξη.
Καμιά ενέργεια, καμιά πρόταση για αγωνιστικό ξεμπλοκάρισμα, καμιά πρωτοβουλία δεν είδαμε που να ευνοεί την κίνηση του κόσμου, απεναντίας είδαμε πολλές κινήσεις που ευνοούσαν την ανάθεση, την εξουσιοδότηση και τη διαμεσολάβηση.

Μια χαρά συνεργάστηκαν όλες οι παραπάνω δυνάμεις για να μη γίνει τίποτα στο σύλλογο.
Αφού μοίρασαν μεταξύ τους τις θέσεις στο προεδρείο, ομόφωνα βγάζαν τις αποφάσεις, καταδίκης κατά τα άλλα, των μέτρων και βγαίναν απ΄ την υποχρέωση!
Τα ίδια και στη ΔΟΕ κρύβονται πίσω από τις τουφεκιές της ΑΔΕΔΥ, εκδίδουν άπειρα υπομνήματα ζητώντας “σεβασμό στο δίκιο”, αντί να οργανώνουν την πάλη ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα.
Η μόνιμη επωδός; Ο κλάδος δεν τραβάει!
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Η διαλυτική κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο δεν έτυχε...πέτυχε.

ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ, ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Είναι ανάγκη ζωής-ύπαρξης να αρνηθούμε τη γραμμή της συνδιαλλαγής, του συμβιβασμού, των αυταπατών, της ανάθεσης, της ήττας, να γυρίσουμε την πλάτη στο μέλλον που μας οδηγούν. Είναι ανάγκη ζωής να φτιάξουμε εστίες αντίστασης για να συμβάλλουμε στη δημιουργία μαζικού κινήματος, το μόνο που μπορεί να σταματήσει την επίθεση.
Γιατί το σύστημα και οι κυβερνήσεις του -προηγούμενες, τωρινές και επόμενες- δεν θα σταματήσουν να επιτίθενται τόσο στα εργασιακά μας δικαιώματα, όσο και στο δικαίωμα των παιδιών του λαού να σπουδάζουν. Με “σαλαμωτά” ξηλώματα όπως κάνουν μέχρι τώρα ή με γενικότερα ξεριζώματα όπως σχεδιάζουν και συμφωνούν κυβέρνηση-τρόικα-ΟΟΣΑ-μνημονιακή αντιπολίτευση-ΣΕΒ. Και όλα αυτά με τον ορίζοντα να σκοτεινιάζει από τα σύννεφα του πολέμου που πυκνώνουν στη γειτονιά μας.

Δε θα σταματήσουν να καταδικάζουν στην αδιοριστία και την ομηρία χιλιάδες αναπληρωτές που σε λίγες μέρες απολύονται χωρίς να ξέρουν αν, πότε και πού θα ξαναδουλέψουν, με κουτσουρεμένο κι αυτό το επίδομα ανεργίας για όσους καταφέρουν να το πάρουν.

Δε θα σταματήσουν να βγάζουν υπεράριθμους και πλεονάζοντες, να διαλύουν ωράρια, να μετατρέπουν δημοτικά και νηπιαγωγεία σε παιδοφυλακτήρια, να κάνουν περικοπές, να εφαρμόζουν την κινητικότητα για να βγαίνουν τα πλεονάσματα του 3,5%, να επιβάλλουν εξοντωτικούς ρυθμούς, πειθάρχηση και κανιβαλισμό μέσω της αξιολόγησης και του προσοντολόγιου.

ΝΑ ΑΝΑΜΕΤΡΗΘΟΥΜΕ με αυτούς που μας γυρίζουν έναν αιώνα πίσω. Που οι πολιτικές τους προωθούν τον κοινωνικό εκφασισμό και τον αποκλεισμό των αδύναμων κοινωνικά ομάδων, που καλλιεργούν την ύπνωση, την απάθεια, τον ατομισμό και την αποχαύνωση.

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ και ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ τα δικαιώματά μας για μισθούς, συντάξεις που να μπορεί να ζει κανείς, για δωρεάν υγεία-περίθαλψη, για δωρεάν –δημόσια εκπαίδευση για την ελευθερία στη σκέψη, έκφραση και δράση μέσα στο σχολείο.

Να ενωθούμε μέσα στα σωματεία μας, απομονώνοντας τις καθεστωτικές δυνάμεις, ξεπερνώντας τις δυνάμεις της υποταγής. Να τα συγκροτήσουμε ως όργανα πάλης στα χέρια μας, ακριβώς αντίθετα από ότι είναι σήμερα- φιλοκυβερνητικά-συνδιαχειριστικά παραρτήματα, πεδία ρουσφετιών και εξυπηρετήσεων.

Που θα εκφράζουν την αγωνιστική τους συμπαράσταση και αλληλεγγύη σε αγώνες για κοινωνική και πολιτική ισότητα.

Για τον λαϊκό ξεσηκωμό ενάντια στα μνημόνια, την εξαθλίωση τη βαρβαρότητα του πολέμου!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ 1η ΙΟΥΝΗ!

• ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ - ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ - ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!
• ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.
• ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΠΑΛΙΩΝ & ΝΕΩΝ
& ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ - ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ – ΕΕ – ΔΝΤ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι σας καλούμε να μας στηρίξετε ενισχύοντας αυτόν τον προσανατολισμό, για να ακουστεί δυνατά στο συνέδριο της ΔΟΕ, αλλά και στο σύλλογο αυτή η φωνή.

ΨΗΦΙΣΤΕ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΒΛΑΧΟΥ Σοφία (Σόνια) Δ.Σχ. Συβότων, Γραικοχωρίου
ΓΡΑΜΜΑΤΑ Βαρβάρα (Ρέα) 3ο Δ. Σχ. Ηγουμενίτσας
ΚΟΥΡΤΗ Ιουλία Δ.Σχ. Νέας Σελεύκειας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com