22 Μαΐ 2017

Τουρκία: επίθεση στους απεργούς πείνας - ο Κεμάλ Γκιούν ακόμη περιμένει τα οστά του γιού του!

Χτες το βράδυ η αστυνομία επιτέθηκε στο σπίτι των απεργών πείνας. Κάθε μέρα είναι στην Πλατεία αλλά ο εισαγγελέας με την εντολή της κυβέρνησης χτες ξανά έβγαλε ένταλμα σύλληψης εις βάρος τους. Στο ένταλμα ο εισαγγελέας αναφέρει ότι «υπάρχει κίνδυνος μετατροπής σε εξέγερση Γκεζί»!
Αυτοί δήλωσαν ότι «θα συνεχίζουν την απεργία πείνας μέχρι να γίνουν δεκτά τα αιτήματα τους». Μεταφέρθηκαν στην αντιτρομοκρατική. Το βράδυ μαζεύτηκε κόσμος έξω από το σπίτι και στην Πλατεία Yüksel. Η επίθεση των αστυνομικών συνεχίζεται από χτες το βράδυ στην Πλατεία Yuksel. Στην πλατεία αυτή οι δυο εκπαιδευτικοί συνεχίζουν την αντίσταση τους καθημερινά εδώ και 7 μήνες.
Σήμερα σε όλες τις πλατείες που γίνονται διαμαρτυρίες συνεχίζονται επιθέσεις των αστυνομικών. Αυτοί τη στιγμή 4 βουλευτές συνεχίζουν την καθιστική διαμαρτυρία στη Πλατεία Yüksel.
Η καθηγήτρια Nuriye Gulmen και ο δάσκαλος Semih Özakca συνεχίζουν την απεργία πείνας που ξεκίνησαν στις 11 Μαρτίου με τα εξής αιτήματα: να επιστρέψουν στην εργασία τους οι ίδιοι, αλλά και οι δεκάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα στην Τουρκία.

Όσο για την υπόθεση της παράδοσης των  νεκρών ανταρτών στις οικογένειές τους, για το λόγο για τον οποίο αγωνίζεται ο Κεμάλ Γκιούν κάνοντας απεργία πείνας εδώ και 88 μέρες, ενώ ο νομάρχης της πολης DERSİM, δήλωσε, από τη προηγούμενη βδομάδα, ότι τα οστά βρίσκονται στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία στην Κωνσταντινούπολη και θα σταλούν στην Ντερσίμ για να παραδοθούν στον πατέρα Κεμάλ Γκιούν ακόμη δεν υπάρχει καμιά εξέλιξη. Ο πατέρας συνεχίζει μέχρι να του παραδοθεί ο γιός του στα χέρια του και οι σωροί των υπόλοιπων στους δικούς τους.

Ενημέρωση από: http://oagonas.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: