...................

17 Μαΐ 2017

Αθήνα: μαζικότερες οι απεργιακές συγκεντρώσεις - κάλεσμα για αύριο

Οι σημερινές απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες στην Αθήνα ήταν μάλλον οι μαζικότερες που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία 3 χρόνια. Το ΠΑΜΕ είχε συγκέντρωση στη πλ. Εθνικής Αντίστασης στην Αθηνάς, οι ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στη Κλαυθμώνος και από εκεί και ύστερα υπήρξαν καλέσματα με συγκεντρώσεις και προσυγκεντρώσεις κατά μήκος της Πατησίων. Από τη ΛΑΕ, από τη Λαϊκή Αντίσαση - ΑΑΣ, φοιτητικούς συλλόγους, σωματεία, την ΟΚΔΕ, τη Πρωτοβουλία για Συντονισμό,  σωματεία, οργανώσεις της Αριστεράς, αναρχοσυνδικαλιστικά σχήματα κ.λπ.

Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε την πορεία του προς τη Βουλή πρώτο. Από τη Πατησίων με διακριτά μεταξύ τους μπλοκ, ξεκίνησε η ΛΑΕ πρώτη και ορισμένα σωματεία, ακολούθησε η Λαϊκή Αντίσταση - ΑΑΣ με τη Ταξική Πορεία και την ΕΡΓΑΣ, η ΟΚΔΕ με τα μετωπικά σχήματα που στηρίζει, φοιτητικοί σύλλογοι του Πολυτεχνείου, ο Συντονισμός και όλοι όσοι καλούσαν στο Πολυτεχνείο και το Μουσείο.

Όλοι κατευθύνθηκαν μέσω της Σταδίου προς τη πλατεία Συντάγματος και τη Βουλή. Αφού πλέον είχαν συγκετρωθεί όλοι κυρίως στο πάνω και γύρω από τη πλατεία τα ΜΑΤ εκμεταλλευόμενα τις γνωστές "προκλήσεις" φρόντισαν, με εντολή της κυβέρνησης προφανώς, να στείλουν και μια προειδοποίηση προς όλους όσους εξακολουθούν να κατεβαίνουν στους δρόμους και κυρίως προς όλους όσους το σκέφτονται, ρίχνοντας χημικά προς τους συγκεντρωμένους και με την εμφάνιση διμοιριών γύρω τους (ως τότε δε φαινόντουσαν πουθενά).

Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία βρισκόταν εκείνη την ώρα στην Όθωνος ανεβαίνοντας προς τη πάνω μεριά της πλατείας. Φτάνοντας εκεί και αρνούμενη να δεχτεί το σταμάτημα της πορείας από τις δυνάμεις καταστολής συνέχισε τη πορεία προς τη Πανεπιστημίου και τα Προπύλαια όπου και έληξε.  Ακολούθησαν ο ΣΒΕΟΔ και σχεδόν αμέσως και όλα τα υπόλοιπα μπλοκ από τα οποία άλλα σταμάτησαν στα Προπύλαια και άλλα συνέχισαν μέχρι την Ομόνοια.

Από τις ντουντούκες ανακοινώθηκε το κάλεσμα της Λαϊκής Αντίστασης - Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας για αύριο Πέμπτη 18/5, μέρα ψήφισης των μέτρων, για τις 6:30 το απόγευμα στη συμβολή της Σταδίου με τη πλατεία Συντάγματος.

Created with flickr slideshow.


Να σημειώσουμε εδώ ότι το παρόν στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση το έδωσε και το σωματείο των εργαζόμενων της ΣΚΟΤ που συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στην εκ περιτροπής εργασία που τους επιβάλει η εργοδοσία.


1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος17/5/17, 6:42 μ.μ.

    Πραγματικά αρκετά καλή η συμμετοχή του κόσμου στις συγκεντρώσεις-πορείες.Δε μπορώ να συγκρίνω αν ήταν μεγαλύτερη σε σχέση με την περσυνή απεργία της 4ης Φλεβάρη.Όπως και να'χει μακάρι αύριο ο κόσμος να είναι διπλάσιος από σήμερα.Στα θετικά ότι ο κόσμος δε τσίμπησε ούτε στα χημικά των ΜΑΤ,ούτε στις χουλιγκανιές μιάς χούφτας πιτσιρικάδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com