...................

7 Μαΐ 2017

Αθήνα: κινητοποιήσεις για τη κυριακάτικη αργία

Αρκετές συγκεντρώσεις και παρεμβάσεις γίνανε σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, μεταξύ Μοναστηρακίου και πλ. Συντάγματος. Όλες ξεκίνησαν στις 10 το πρωί. Μέχρι αυτή την ώρα τουλάχιστον στον άξονα της Ερμού τα περισσότερα μαγαζιά ήταν κλειστά είτε λόγω της απόφασης που πήραν ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕ είτε λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων. Ο κόσμος που κυκλοφορούσε ήταν ελάχιστος και κατά κύριο λόγο τουρίστες, και αρκετοί εκφράζαν τη σύμφωνη γνώμη τους για τις κινητοποιήσεις. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι όλο το κέντρο της Αθήνας ήταν κλειστό λόγω ...ποδηλατόδρομου όπου καθιστούσε περίπου απαγορευτικό το κατέβασμα του κόσμου σε αυτό. Μόνο το Μετρό λειτουργούσε σήμερα.

Η Ταξική Πορεία πραγματοποίησε μαζική παρέμβαση στην αρχή της Ερμού από τη πλευρά της πλ. Συντάγματος, παρέμεινε εκεί για αρκετές ώρες διαβάζοντας τη προκήρυξή της και με συνθήματα καλούσε τον εργαζόμενο λαό να υπερασπιστεί το δικαίωμα στη Κυριακάτικη αργία. Μετά πραγματοποίησε πορεία προς το Μοναστηράκι μαζί με την ΕΡΓΑΣ που επίσης καλούσε στο ίδιο σημείο.

Ο ΣΥΒΧΨΜΑ και το Συντονιστικό δράσης προχώρησαν σε αποκλεισμούς καταστημάτων, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων συγκέντρωση στη συμβολή της Ερμού με τη Φιλελλήνων και μετά έκανε πορεία προς το Μοναστηράκι, το ΠΑΜΕ είχε συγκέντρωση στο Μοναστηράκι και πραγματοποίησε πορεία προς το Σύνταγμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com