18 Μαΐ 2017

Η μέρα της απεργίας στα Τρίκαλα

Με τρεις συγκεντρώσεις ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα των απεργιακών κινητοποιήσεων ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που συνοδεύουν την δεύτερη αξιολόγηση και το νέο μνημόνιο που έχει συμφωνήσει και θα υπογράψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την τρόικα.

Οι συγκεντρώσεις που έγιναν στην πόλη μας ήταν αναντίστοιχες σε μαζικότητα με τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι
εργαζόμενοι στη χώρα μας. Η συγκέντρωση που έγινε στην κεντρική πλατεία από το ΠΑΜΕ ήταν μαζική αλλά κατώτερη από άλλες απεργιακές κινητοποιήσεις. Στο εργατικό κέντρο παρά την συμμετοχή και της ΛΑΕ δεν κατάφερε να μαζικοποιηθεί και να ξεπεράσει τα όρια προηγούμενων συγκεντρώσεων.

Η συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία Ρήγα Φεραίου από την "Ανοιχτή πρωτοβουλία για την κοινή δράση" κατάφερε να συσπειρώσει ένα σημαντικό αριθμό εργαζομένων που με αγωνιστικό παλμό διαδήλωσαν στους δρόμους της πόλης την εναντίωση τους στα νέα αντιλαϊκά μέτρα. Η πορεία αυτή κατευθύνθηκε και στο εργατικό κέντρο με συνθήματα ενάντια στον κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Στην κινητοποίηση αυτή συμμετείχε μετά από σύσκεψη που προηγήθηκε η Λαϊκή Αντίσταση - ΑΑΣ που αποτέλεσε ένα ιδιαίτερα ζωντανό-μαχητικό κομμάτι της συγκέντρωσης και της πορείας που ακολούθησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com