...................

5 Μαΐ 2017

ΚΚΕ(μ-λ): Ανάγκη μαζικού αγώνα ενάντια στα νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η κυβερνητική «επιτυχία» σημαίνει σφαγιασμό των δικαιωμάτων και του εισοδήματος λαού και εργαζομένων

Ανάγκη μαζικού αγώνα ενάντια στα νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα!

Πέμπτη 4/5/17

Η προκαταρκτική τεχνική συμφωνία μεταξύ της τρόικας και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ανακοινώθηκε προκλητικά λίγο μετά την Εργατική Πρωτομαγιά επιβεβαιώνει τη νέα ολομέτωπη επίθεση των ιμπεριαλιστών, της άρχουσας τάξης και των ντόπιων πολιτικών τους διαχειριστών στα στοιχειωδέστερα των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων.

Πρόκειται για μέτρα μόνιμου χαρακτήρα, που έρχονται να προστεθούν στα δεκάδες αντεργατικά μέτρα και νόμους των τριών μνημονίων, και που θα καταβυθίσουν στη φτώχεια και την εξαθλίωση εργάτες, εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους και νεολαία. Μέτρα που για πολλοστή φορά μεταφέρουν πλούτο «από κάτω προς τα πάνω» κι «από μέσα προς τα έξω», αποκαλύπτοντας τα ψεύτικα κυβερνητικά λόγια περί δίκαιης αναδιανομής του πλούτου.

Ένας εφιάλτης περιμένει εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους είτε άμεσα είτε απ’ όσα θα νομοθετηθούν για μετά το 2108:

-          Νέα φορολεηλασία και νέες δραματικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, μέσω της μείωσης του αφορολόγητου κατά 3.000 ευρώ, που ισοδυναμεί με ληστεία ύψους 1,8 δισ. ευρώ (1% του ΑΕΠ) από το λαϊκό εισόδημα, για πάντα. Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει ότι θα κλαπεί απ” όλους τουλάχιστον ένας μηνιαίος μισθός ετησίως. Χρόνος εφαρμογής το 2020, με την προϋπόθεση να έχουν πιαστεί οι στόχοι για πρωτογενές πλεόνασμα άνω του 3,5%, αλλιώς το 2019.

-          Νέες επώδυνες μειώσεις σε κύριες κι επικουρικές συντάξεις, που θα φτάνουν έως και 18% στο σύνολό τους με πετσόκομμα της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς (του τότε «ισοδύναμου» που χρησιμοποίησε η κυβέρνηση ως άλλοθι για να περάσει τον αντιασφαλιστικό της νόμο). Στόχος, η αρπαγή άλλου 1,8 δισ. ευρώ το χρόνο(!) από τους συνταξιούχους που θα χάσουν όλοι από τουλάχιστον μία μηνιαία σύνταξη το χρόνο.

-          Περικοπές σε όλα τα κοινωνικά επιδόματα (μεταξύ αυτών και στο επίδομα ανεργίας που ήδη το παίρνει μόνο ένας στους δέκα ανέργους) και κατάργηση της έκπτωσης ιατρικών δαπανών. Ύψος των συνολικών περικοπών άνω των 600 εκατομμυρίων ευρώ, πράγμα που ανεβάζει τον συνολικό λογαριασμό των μέτρων σε τουλάχιστον 4,2 δις.

-          Στο μέτωπο των εργασιακών, κατάργηση της υπουργικής έγκρισης για τις ομαδικές απολύσεις και “απελευθέρωση” των κυβερνήσεων από το πολιτικό κόστος. Διατήρηση της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων μέχρι τουλάχιστον το τέλος του 2018 και θολούρα γύρω από την επαναφορά τους.

-          Αποφασιστικό βήμα προς την οριστική κατάργηση της κυριακάτικης αργίας με άνοιγμα των καταστημάτων για περισσότερες Κυριακές το χρόνο (γίνεται λόγος για 30), διεύρυνση των τουριστικών περιοχών αλλά και της τουριστικής περιόδου.

-          Προχώρημα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ με πώληση του 17% του μετοχικού της κεφαλαίου και παράλληλη ιδιωτικοποίηση του 40% των λιγνιτικών της μονάδων και ορυχείων. Παράλληλα, δρομολογούνται άμεσες αλλαγές και στο φυσικό αέριο.

• Όλο το προηγούμενο διάστημα, υποτίθεται ότι η κυβέρνηση ξαναδιαπραγματευόταν σκληρά για λογαριασμό του λαού. Για μία ακόμη φορά, όμως, παζάρευε για λογαριασμό της άρχουσας τάξης και σε βάρος του λαού. Υποταγμένη πλήρως στο καθεστώς της ολόπλευρης εξάρτησης από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα ΗΠΑ και ΕΕ, αναζητούσε με αγωνία μία χαραμάδα ανάμεσα στις αντιπαραθέσεις τους για τα πλεονάσματα και το χρέος. Και ο προσωρινός συμβιβασμός στις αντιπαραθέσεις αυτές, ο οποίος οδήγησε στη συμφωνία, μπορεί να δίνει μία ανάσα στη στριμωγμένη ντόπια άρχουσα τάξη και πολιτικούς πόντους στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για το λαό σημαίνει μια νέα άγρια επίθεση.

Αποτελεί εμπαιγμό προς το λαό η θρασύτατη προσπάθεια συμψηφισμού των βάρβαρων μέτρων που πλήττουν εκατομμύρια ανθρώπους με τα δήθεν “αντίμετρα”. Διότι τα σημερινά «αντίμετρα» είναι σαν τα «ισοδύναμα» της προηγούμενης περιόδου: είναι το πρόσχημα για να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις. Έχουν στόχο να ξεγελάσουν το λαό και να θολώσουν την πραγματική ουσία των νέων βάρβαρων μέτρων. Υπόσχονται ότι θα επιστρέψουν μερικά ψίχουλα σε λίγους για να δικαιολογήσουν τη μεγάλη σφαγή σε όλους! Και αυτό μόνο εάν τηρηθούν οι αιματηρές προϋποθέσεις των υπέρογκων πλεονασμάτων που καλείται να πληρώσει ο λαός!

Και είναι πραγματική πρόκληση να πετσοκόβουν ένα από τα λεγόμενα «ισοδύναμα» (την «προσωπική διαφορά») για να το υποκαταστήσουν -δήθεν- με ένα «αντίμετρο»!, το λαό).

Δείγμα απύθμενου θράσους, ταυτόχρονα, αποτελεί και η στάση των υπόλοιπων αστικών κομμάτων που ούρλιαζαν να κλείσει τάχιστα η αξιολόγηση γνωρίζοντας ότι αυτό θα σημάνει την επιβολή κι άλλων αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων. Ιδιαίτερα, δε, της Νέας Δημοκρατίας που –όπως λέει– δεν θα ψηφίσει τα μέτρα, αλλά θα τα εφαρμόσει αν γίνει κυβέρνηση!

• Την ώρα που “οι απ” έξω και οι από πάνω κάνουν τη δουλειά τους”, οι εργαζόμενοι και ο λαός πρέπει “να κάνουμε τη δική μας”, που δεν είναι άλλη απ” την οργάνωση της πάλης για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα.

Στην προσπάθειά μας αυτή πρέπει να ξεπεράσουμε τις λογικές της ηττοπάθειας και της μοιρολατρίας. Να προτάξουμε τα δικά μας συμφέροντα που είναι σε ευθεία αντίθεση με τα συμφέροντα του κεφάλαιου και του ιμπεριαλισμού.

Στους χώρους δουλειάς, στα συνδικάτα, στις γειτονιές, στις σχολές και τα σχολειά να σηκώσουμε το ανάστημά μας και με μαζικό κι οργανωμένο τρόπο να δώσουμε τη μάχη. Ταυτόχρονα, πρέπει να βάλουμε στη θέση του κάθε κήρυκα συμβιβασμού κι υποταγής, κάθε πολιτική ή συνδικαλιστική δύναμη που δεν μας δίνει χώρο να παλέψουμε, να αντισταθούμε και να διεκδικήσουμε.

Ο λαός κι οι εργαζόμενοι πλήρωσαν και πληρώνουν ακριβά το τίμημα της κυριαρχίας στην Αριστερά και στο λαϊκό-εργατικό κίνημα της γραμμής των εκλογικών και κοινοβουλευτικών αυταπατών, των εύκολων «λύσεων», των ψεύτικων διεξόδων “εδώ και τώρα”. Πλήρωσαν και πληρώνουν την υπονόμευση της γραμμής της ταξικής πάλης και της σύγκρουσης με τους ξένους και εγχώριους εκμεταλλευτές και δυνάστες. Και πρέπει να κάνουν ακριβώς το αντίθετο! Με συναίσθηση των δυσκολιών, αλλά και των απεριόριστων δυνατοτήτων που δίνει η μαζική λαϊκή κινητοποίηση και η στόχευση ενάντια σε ιμπεριαλιστική εξάρτηση, καπιταλιστική επίθεση και ταξική συνεργασία.

Με απεργίες, διαδηλώσεις και οργανωμένο αγώνα μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com