...................

15 Μαΐ 2017

Παρέμβαση του ΚΚΕ(μ-λ) στη Νέα Φιλαδέλφεια

Με αφορμή το σκηνικό τρομοκρατίας που στήνουν ορισμένοι οπαδοί της ΑΕΚ, τραμπούκοι υπερασπιστές των επιχειρηματικών συμφερόντων της ΠΑΕ και των μετόχων της στη πραγματικότητα, πραγματοποιείται συγκέντρωση με συναυλία στη κεντρική πλατεία της πόλης. Με κάλεσμα του δήμου αλλά και τοπικών φορέων, οργανώσεων της αριστεράς και σχημάτων που κινούνται στον αντεξουσιαστικό και αναρχικό χώρο, με το δικό τους πλαίσιο ο καθένας και τα δικά του προτάγματα.

Το ΚΚΕ(μ-λ) έκανε τη δική του παρέμβαση στη πόλη. Κάλεσε αρχικά στη συμβολή της Δεκελείας με τη Τρυπιά, στα όρια με τη Ν. Χαλκηδόνα, όπου παρέμεινε για αρκετή ώρα και όπου με συνθήματα και προκήρυξη καλούσε τους εργαζόμενους να παλέψουν για τα πραγματικά τους προβλήματα, τους καλούσε στην απεργία της Τετάρτης αλλά εξέφρασε και την άποψή του για το θέμα του γηπέδου και όλων όσων γίνονται γύρω από αυτό. Ακόλουθα πραγματοποίησε πορεία προς τη κεντρική πλατεία όπου ήδη εξελισσόταν η συγκέντρωση του δήμου, παρέμεινε για κάποιο διάστημα και συνέχισε τη παρέμβασή του με πορεία στους δρόμους, στις γειτονιές της Νέας Φιλαδέλφειας. Η αποδοχή του κόσμου που εκφράστηκε απ' ορισμένους με διάθεση για συζήτηση αλλά και με το ενδιαφέρον που έδειξε να πάρει τη προκήρυξη ήταν μάλλον θετική.

Ακολουθεί η προκήρυξη:

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ!
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ-ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!

Ένα νέο πακέτο βάρβαρων αντιλαϊκών-αντεργατικών μέτρων οδεύει προς ψήφιση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πρόκειται για ένα νέο μνημόνιο που θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τις συνθήκες ζωής της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, καταδικάζοντάς τα σε πιο βαθιά φτώχεια και εξαθλίωση. Οι  ιμπεριαλιστές της ΕΕ και του ΔΝΤ και οι ντόπιοι μεγαλοκαρχαρίες τρίβουν τα χέρια τους. Η δήθεν διαφωνία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν πείθει κανέναν, μιας και τα τρία προηγούμενα μνημόνια φέρουν την υπογραφή τους.

Ακόμη μεγαλύτερη εξάρτηση από ΕΕ και Αμερικάνους, ακόμη μεγαλύτερη καταλήστευση των φτωχών ανθρώπων του μόχθου, ακόμη μεγαλύτερο ξεπούλημα των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας έρχονται να επιβάλουν οι πολιτικοί απατεώνες του ΣΥΡΙΖΑ που προβοκάρουν κάθε έννοια Αριστεράς. Γιατί τί άλλο μπορεί να είναι η νέα άμεση φοροληστεία μέσω της μείωσης του αφορολόγητου που θα έχει ως συνέπεια την απώλεια τουλάχιστον ενός μηνιάτικου το χρόνο για κάθε εργαζόμενο; Τί άλλο είναι η νέα περικοπή σε κύριες κι επικουρικές συντάξεις μέσω της κατάργησης της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς που θα σημάνει το χάσιμο μιας επιπλέον μηνιαίας σύνταξης το χρόνο για τους συνταξιούχους; Τί άλλο είναι το τσεκούρι σε όλα τα κοινωνικά επιδόματα που παίρνουν τα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα; Και τί άλλο είναι το ξεπούλημα της ΔΕΗ και άλλων ΔΕΚΟ στο ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο που θα εκτοξεύσουν τα ήδη φουσκωμένα τιμολόγια;

Δίπλα σ΄ αυτά προσθέστε:  Τη συνέχιση της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας, με τις 32 Κυριακές το χρόνο που προβλέπεται να είναι ανοικτά τα εμπορικά μαγαζιά. Νέες διευκολύνσεις με στόχο την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων με την απαλλαγή και των κυβερνήσεων απ΄ το πολιτικό κόστος (κατάργηση υπουργικού βέτο). Την παράταση τουλάχιστον μέχρι το 2018 της απαγόρευσης υπογραφής Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Τη δραματική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους αυτοαπασχολούμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες.

Το χονδροκομμένο ψέμα ότι δήθεν θα αντισταθμιστούν οι λαϊκές απώλειες από «αντίμετρα» δεν πρέπει κανέναν να ξεγελά. Γιατί έχει ως προϋπόθεση το «άρμεγμα» του λαού επί σειρά ετών με πάνω από 6,5 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο, ζεστό χρήμα που θα πηγαίνει στις τσέπες των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και του ΔΝΤ. Αλλά και γιατί είδαμε τί σημαίνουν στην πράξη τα δήθεν «ισοδύναμα που θα διασφάλιζαν τις συντάξεις» που υπόσχονταν τα κυβερνητικά στελέχη πέρυσι όταν ψήφιζαν τον τελευταίο αντιασφαλιστικό νόμο.

  Φιλαδελφιώτισες, Φιλαδελφιώτες, Άνθρωποι της δουλειάς και του μόχθου,

Αυτή είναι η νέα επίθεση στη δουλειά, τα δικαιώματα και τη ζωή μας που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Και είναι απαραίτητο να κάνουμε ότι περνάει απ” το χέρι μας για να την αποτρέψουμε!

Να μην αφήσουμε κανέναν καλοθελητή να ξεστρατίσει τη σκέψη μας και τη κίνησή μας σε δρόμους που δεν αφορούν τα δικά μας συμφέροντα. Το γήπεδο της ΑΕΚ, γήπεδο μιας Ανώνυμης Εταιρείας με μεγαλομέτοχους επιχειρηματίες, δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα. Ούτε με το μαζικό λαϊκό αθλητισμό που έχουμε ανάγκη. Επιπλέον, θα υποβαθμίσει την περιοχή και συνολικά την ποιότητα ζωής μας με τις νέες εμπορικές χρήσεις και τη συρρίκνωση του Άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας. Οι ζωές μας είναι πιο σημαντικές από την προβολή και τα κέρδη τους!

Απέναντι στο νέο γύρο της αντιλαϊκής – αντεργατικής επίθεσης να εκφράσουμε μαζικά κι αποφασιστικά τη θέλησή μας και να αντισταθούμε! Να οργανωθούμε και να διεκδικήσουμε όλα όσα μας στερούν και μας ανήκουν. Χωρίς μεσάζοντες και αυταπάτες ότι κάποιος άλλος θα το κάνει για μας. Να σπάσουμε τις εκλογικές-κοινοβουλευτικές αυταπάτες που τόσο μας έχουν στοιχίσει.

Να πάρουμε την υπόθεση στα δικά μας χέρια! Και να συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία και τις διαδηλώσεις της ερχόμενης Τετάρτης!

Κάτω η πολιτική της εξάρτησης, της ανεργίας, της εξαθλίωσης και της τρομοκρατίας!
Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!

Να υπερασπίσουμε τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις, ενάντια στην επίθεση και στα σχέδια κεφαλαίου και ιμπεριαλισμού!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΗ!

Χαλκοκονδύλη και Πατησίων 11:00 π.μ.

15.5.2017


9 σχόλια:

 1. Ανώνυμος16/5/17, 12:00 π.μ.

  Πολύ καλή παρέμβαση όσον αφορά για την απεργία,αλλά σε λάθος μέρος και σε λάθος ημέρα.Αφήστε που δόθηκαν λαβές για σχόλια σε Αεκτζήδικα sites ότι δήθεν "οι συγκεντρωμένοι δεν ήξεραν για τι διαδήλωναν σήμερα στη Ν.Φ.,για το γήπεδο ή για τα μέτρα και ήταν διασπασμένοι".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αν ήταν πιο ξύπνιοι αυτοί στα αεκτζίδικα σάιτ θα μπορούσαν να βρουν πολλά περισσότερα από τα σημερινά για να απαξιώσουν τις έως τώρα αντιδράσεις σε αυτά που κάνει το αφεντικό τους!

  Εσύ θεωρείς ότι τα γεγονότα στη Φιλαδέλφεια, και όχι μόνο στη Φιλαδέλφεια, είναι ασύνδετα με τη γενικότερη επίθεση; Ότι μια δύναμη της Αριστεράς θα πρέπει να αποδεχτεί την ατζέντα που επιβάλει το σύστημα (από τους επιχειρηματίες και τους λακέδες τους μέχρι το κράτος και τους δήμους) ή να απευθυνθεί στο λαό, και της Φιλαδέλφειας, αναδεικνύοντας το πραγματικό πρόβλημα και τις αιτίες αυτού που ζούνε; Δεν πρέπει να καλέσει τους εργαζόμενους σε αγώνα κόντρα στο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του που ανάμεσα στ' άλλα επιβουλεύονται καταστροφικά και της περιοχή τους;

  Εμείς εδώ και καιρό έχουμε αναδείξει ως αναγκαιότητα τη κοινή στάση των "εκτός των τειχών" δυνάμεων στη περιοχή με απεύθυνση στους κατοίκους της διαχωρίζοντας τη θέση μας, όχι μόνο στα λόγια αλλά και στη πράξη, από οποιαδήποτε συστημική έκφραση. Κάτι που δεν έχει ευοδωθεί ακόμη. Δεν θα έπρεπε να χρειαζόμαστε τις πλάτες κανενός δήμου για να γίνει κάτι!

  Η σημερινή μας παρέμβαση, και όχι συμμετοχή και στήριξη στη συγκέντρωση του δήμου, αυτό το χαρακτήρα είχε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος16/5/17, 2:45 π.μ.

  μια σημειωση :
  <>
  δε υπηρχαν ουτε καλεσματα ουτε παρουσια αναρχικων ομαδων . και αυτο εννοειται στην βαση της αντιθεσμικοτητας αλλα και της συγκρουσης και αποστροφης με καθε εξουσια η . δηλαδη θα ηταν τρελη η παρουσια σε συγκεντρωση μιας δημοτικης αρχης χωρις να εχει χαρακτηριστικα επιθετικοτητας προς αυτη ή η συστρατευση διπλα διπλα με πρωην(περηφανα πρωην) υπουργους και κοινοβουλευτικους αριστερους.
  η ορ.μ.α. δεν ειναι ουτε αναρχικ@ ουτε στον αναρχικο χωρο.
  και επισης η συλλογικοτητα που και καλεσε και ηρθε στην συγκεντρωση που υπογραφει ως <> δεν ειναι αναρχικη συλλογικοτητα. δεν ειναι στον αναρχικο χωρο ουτε απο αποψη σχεσεων αλλα και οι ιδιοι δεν αναγνωριζουν την ομαδα τους ως αναρχικια .
  η καταληψη της στρουγκας αλλωστε πλεον στεγαζει 2 συνελευσης .
  την μια που υπογραφει ως <> και ατομα της ειναι απο τον χωρο της αριστερας ή τουλαχιστον ειναι στην ΚΟΝΤΡΑ (δεν ξερω σε ποιον χωρο αυτοπροσδιοριζεται η Κοντρα οποτε μπορει να κανω λαθος για το <>
  και μια δευτερη ομαδα η οποια ειναι αναρχικη και στεγαζεται στον χωρο της στρουγκας τις << Ανοιχτές Ελευθεριακές Συναντήσεις>> . η δευτερη ομαδα δεν καλεσε στην χθεσινη συγκεντρωση.

  τα σημειωσα αυτα γιατι ισως να μπερδευει το μαυροκοκκινο στα σημαιακια ή οι φαπες που ριχνουν κατα καιρους οι της ορ.μ.α. ή το γεγονος οτι η συλλογικοτητα που υπογραφει ως <> βρισκεται σε καταληψη /ή υπογραφει ως καταληψη, αλλα και οι δυο αυτες ομαδες ουτε αναγνωριζονται απο τον α/α χωρο ως αναρχικες ουτε αυτοαναγνωριζονται ετσι και ουτε φυσικα υπαρχει και μια υπαρκτη διασυνδεση τους με τον αναρχικο χωρο ως αναρχικες ομαδες.
  αυτα ,

  συντροφικα κωνσταντινος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος17/5/17, 2:18 μ.μ.

  Βέβαια το πανό που βλέπω εγώ δεν κάνει σύνδεση ανάμεσα στον αγώνα του λαού και της δημοτικής αρχής με την κυρίαρχη πολιτική, αποσιωπά τον αγώνα πλήρως, είναι ένα κεντρικό πολιτικό πανό.

  Είναι εντελώς προσβλητικό και χυδαίο αυτό το πράγμα. Σε όποιον δεν αρέσει ένας αγώνας να μην πηγαίνει καθόλου, όχι να πάει για να φανεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Τρομερή λογική βγαλμένη κατευθείαν από τα πιο αντιδραστικά σπλάχνα του συστήματος και εμπεδωμένη πλήρως και από κομμάτια του κινήματος στις πλατείες του '11!

  Όποιος διαφωνεί με τις κατευθύνσεις ενός αγώνα, όποιος δε θέλει να γίνει ουρά του όποιου δημάρχου, δε δικαιούται να παρεμβαίνει δε δικαιούται να λέει την άποψή του!

  Εμείς λοιπόν φίλε μου δε πήγαμε εκεί για να γίνουμε αβανταδόροι ούτε του δημάρχου ούτε όλου του "αυτοδιοικητικού" συρφετού που μαζεύτηκε εκεί που φέρει σημαντικές ευθύνες για τη κατάσταση που δημιουργήθηκε. Ήρθαμε εκεί για να πούμε την άποψή μας, να στοχοποιήσουμε τους πραγματικούς ενόχους και τις πραγματικές αιτίες για όλα όσα συμβαίνουν στη Φιλαδέλφεια και όχι μόνο εκεί, να πούμε στο κόσμο την άποψή μας ότι αυτά δεν είναι άσχετα με τη γενικότερη επίθεση, να βάλουμε το ζήτημα του γηπέδου στις -κατά τη δική μας άποψη- σωστές του διαστάσεις και να καλέσουμε το λαό της πόλης, όπως και όλο το λαό, να παλέψει κόντρα σε αυτά, γι' αυτό και δε παραμείναμε στη πλατεία αλλά συνεχίσαμε τη πορεία μας.

  Η λογική απαγόρευσης που εκφράζει το σχόλιό σου το μόνο που βγάζει είναι πολιτική αδυναμία ουσιαστικής αντιπαράθεσης σε αυτά που προβάλαμε.


  Και μια οφειλόμενη απάντηση στον κωνσταντίνο.

  Δεν αποκλείω κάπου να έκανα λάθος, αν και νομίζω ότι υπήρχαν εκεί κάποιες συλλογικότητες του χώρου που αναφέρομαι. Πάντως σίγουρα δεν είχα κατά νου την ΟΡΜΑ, ούτε τη Κόντρα, όταν έγραφα την ανταπόκριση. Αν και θα έλεγα ότι για την αδυναμία προσδιορισμού σε κάποιες περιπτώσεις φταίνε και οι ίδιες οι συλλογικότητες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος17/5/17, 5:01 μ.μ.

  Την άλλη φορά θα σου δείξουμε το πανό μας να το εγκρίνεις πρώτα και ύστερα θα το ανοίξουμε. Να έχεις όμως και ένα περιβραχιόνιο τροχονόμου, γιατί δεν ξέρουμε σε ποιον να απευθυνθούμε έτσι όπως γράφεις, στην ζούλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος17/5/17, 5:35 μ.μ.

  Εγώ διαβάζω πως λέγατε στον κόσμο να ασχοληθεί με τα πραγματικά του προβλήματα, που πάει να πει πως ο αγώνας του λαού και της δημοτικής αρχής της ΝΦ ενάντια στην παλερμοποίηση δεν είναι πραγματικός. Αυτό δεν είναι παρέμβαση σε μια κινητοποίηση αλλά παρέμβαση ενάντια σε μια κινητοποίηση. Αντίθετα απ οτι θέλει μια λογική που βλέπει τους αγώνες να ξεδιπλώνονται με ευκολίες του στυλ "όχι στην επιχειρηματική ασυδοσία-έξοδος από την ΕΕ" ή "όχι στην επιχειρηματκή ασυδοσία-ανατροπή του καπιταλισμού" ο καθημερινός ΕΝΣΩΜΑΤΟΣ αγώνας των κατοίκων και την δημοτικής αρχής είναι πιο συνολικός γιατί είναι καθημερινός και με πραγματικό κόστος ενώ αφορά την φυσική και βιοπολιτική εμπέδωση του συσχετισμού δυνάμεων που τα μέτρα διαμορφώνουν, είναι εκ των πραγμάτων συνδεδεμένος με το γενικότερο πλαίσιο. Και ως ενσώματος είναι και καθημερινός, το κίνημα κατοίκων και η δημοτική αρχή εξακολουθούν και αγωνίζονται, δεν έκαναν χαπενινγκ, εξακολουθούν και παίζουν την ζωή τους και το κεφάλι τους και η κάθε εξωτερική παρέμβαση της χ οργάνωσης στην ΝΦ δεν παίζει εκ των πραγμάτων ρόλο. Τα στρατόπεδα είναι το κίνημα κατοίκων και τη δημοτική αρχή εναντίον της επιχειρηματικής ασυδοσίας και της κυβέρνησης και αυτά θα είναι μέχρι το τέλος, από αυτούς θα υπάρξουν οι νικητές και οι χαμενοι και όταν κανείς επιλέγει ουδετερότητα ανάμεσα στον λαό και σε όσους του επιτίθενται δεν επιλέγει ουδετερότητα, τελικά.

  Αλλά εσείς δεν κάνατε καν ένα αυθαίρετο άλμα πολιτικοποίησης του αγώνα κατοίκων, κάτι χρεοκοπημένο αλλά κλασικό, δεν κολλήσατε κάποια αιτήματα στο αίτημα των κατοίκων, αρνηθήκατε στους κατοίκους τον αγώνα τους. Η παρέμβαση σας είχε χαρακτήρα αντισυγκέντρωσης και είναι κρίμα. Για την σύνδεση με τις πλατείες δεν θυμάμαι καμία δύναμη της αριστεράς να παρεμβαίνει και να λέει πως κακώς γίνεται ο αγώνας, άρα δεν έχει σχέση με την παρέμβαση σας στην ΝΦ, εκτός αν το κάνατε και στις πλατείες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Είδες πολλούς κατοίκους στη συγκέντρωση; Γιατί εμείς δεν είδαμε και αυτό είναι κοινή παραδοχή όλων! Είτε κάνουν ...ενσωματο(μένο) αγώνα είτε όχι! Κάτι που προβληματίζει όλους εκτός από εσένα απ' ότι φαίνεται. Η συντριπτική πλειοψηφία των συγκεντρωμένων ήταν άνθρωποι και συλλογικότητες που ήρθαν από άλλους δήμους και καλά κάνανε προφανώς. Αλλά μάλλον θα πρέπει κάποια στιγμή να αναρωτηθούμε για τους λόγους απουσίας των κατοίκων. Αλλά μάλλον δεν πολυνδιαφέρει!

  Από εκεί και πέρα θα είχε ένα ενδιαφέρον να μας πεις που διαβάζεις αυτές τις ερμηνείες -γιατί τέτοιες είναι- της παρέμβασής μας, και τις οποίες υιοθετείς συμπληρώνοντας με το "όποιος δεν συμφωνεί μαζί μας είναι εναντίον μας" και μπόλικο συναισθηματισμό που όμως δεν απαντάει στην ουσία του προβλήματος. Εγώ μέχρι τώρα τις έχω διαβάσει στην Ώρα των Σπορ, δεν έτυχε να τις δω αλλού! Αν και η άποψή σου αχνοφαίνεται από αυτά που χαρακτηρίζεις ως "ευκολίες".

  Είδαμε που μας οδήγησαν οι "δυσκολίες" των "πιο συνολικών" αγώνων και τα διάφορα "εκ των πραγμάτων" που μας λες. Στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και στη πλήρη και ...ενσώματη απογοήτευση του κόσμου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος17/5/17, 6:20 μ.μ.

  ναι οκ, μου δείχνεις το γηπεδάκι, τους δημόσιους χώρους, κάτι τέλος πάντων, στο πανό και τελειώνει η κουβέντα εδώ με εμένα να παραδέχομαι πως υπήρξε σύνδεση του αγώνα με ένα γενικότερο πλαίσιο. Που πάλι είναι αδιέξοδο, να κολλάς πχ την έξοδο από την ΕΕ σε κάθε αγώνα, και γενικά λέτε πως αυτά δεν τα κάνετε, λέτε πως είναι "ευκολίες", αλλά μέσα στον πανικό να μου απαντήσεις τα έμπλεξες. Οχι μόνο δεν υπάρχει το θέμα της κινητοποίησης στο πανό, συνδεμένο με το ευρύτερο πλαίσιο έστω με τις ευκολίες αυτού που, κακώς, κάποιοι λένε μεταβατικό πρόγραμμα (να βάλουμε μπούλετ για το χρέος, το ευρώ και την ΕΕ σε κάθε αγώνα) αλλά δεν υπάρχει καν, οριακά δεν υπάρχει και στην προκήρυξη όπου υπάρχει μια αναφορά χωρίς κανένα κάλεσμα για αγώνα για το γήπεδο, τους δημόσιους χώρους και ενάντια στον τραμπουκισμό.

  Αν ο αγώνας των κατοίκων και της δημοτικής αρχής έχει απομαζικοποιηθεί αυτό δεν είναι λόγος να σταματήσει. Ξέρεις δεν είναι και απλό ένας αγώνας πρότυπο στα χρόνια της ήττας, ο αγώνας που πήρε το νήμα της Κερατέας και της Χαλκιδικής να κλιμακώνεται συνέχεια με το πολιτικό περιβάλλον διεξαγωγής του να χειροτερεύει, με τα πολιτικά και κοινωνικά του πατήματα να περνάνε απέναντι, με τους κατοίκους να μην έχουν καμία κανονικότητα στην ζωή τους αλλά ένοπλα τάγματα εφόδου στους δρόμους κλπ.

  Αν και δεν έχουν πει όλοι ότι η συγκέντρωση δεν είχε κατοίκους, εσύ το λες και η Ώρα για Σπορ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com