...................

24 Μαΐ 2017

Νοθείες στις φοιτητικές εκλογές στο Πάντειο πριν καν ξεκινήσουν...

Συντάκτης: Χρήστος Κάτσικας

Σε διαγωνισμό ταχύτητας για την πιο γρήγορη νοθεία σε φοιτητικές εκλογές έχουν επιδοθεί οι κυρίαρχες παρατάξεις στο Πάντειο.

Συνήθως το επιχειρούσαν στη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας σκίζοντας ψηφοδέλτια, βγάζοντάς τα άκυρα απλώς γιατί... έτσι ήθελαν ή απλώς αλλοιώνοντας τα τελικά-επίσημα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών. Φέτος αποφάσισαν να πρωτοτυπήσουν, μειώνοντας τα ψηφοδέλτια σε μια σειρά φοιτητικές παρατάξεις. Ανάμεσά τους οι Αγωνιστικές Κινήσεις και η Πορεία.

Επαναφέροντας μια λογική που χρόνια διατυπώνεται κυρίως από τη ΔΑΠ, πως οι δυνάμεις με μικρή εκλογική απήχηση θα παίρνουν λιγότερα ψηφοδέλτια από ό,τι κάποιες με μεγαλύτερη, επιχειρούν να νοθεύσουν τη δυνατότητα κάποιου φοιτητή να μπορεί να διαλέξει ανάμεσα σε παρατάξεις με ίσο αριθμό ψηφοδελτίων.

Φέτος βρήκαν ένα νέο επιχείρημα, αυτό της βλάβης του πανεπιστημιακού μηχανήματος εκτύπωσης. Από τη στιγμή που παρουσιάστηκε το «πρόβλημα» ξεκίνησε ένα παζάρι για το ποιες δυνάμεις θα πάρουν μικρότερο αριθμό ψηφοδελτίων, αφού το Πανεπιστήμιο θα χρεωθεί την εκτύπωση σε κάποιο ιδιωτικό φωτοτυπείο (πρέπει να σημειωθεί εδώ πως ο σύλλογος, με ευθύνη των κυρίαρχων παρατάξεων, έχει καταστεί απόλυτα εξαρτημένος από τους οικονομικούς πόρους της Πρυτανείας ή της ΔΑΠ, αφού δεν υπάρχει καμία μέριμνα για την οικονομική στήριξή του από τα μέλη του, δηλαδή τους ίδιους τους φοιτητές)!

Οι πιέσεις της ΔΑΠ απέναντι στις άλλες δυνάμεις προκειμένου εκείνη να έχει το μεγαλύτερο αριθμό ψηφοδελτίων έναντι των άλλων είναι απολύτως «λογικές» και αναμενόμενες, αφού κάθε φορά η συγκεκριμένη δύναμη πρωτοστατεί και πλειοδοτεί στις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις είτε στην εκλογική διαδικασία είτε καθ' όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί, όχι επειδή δεν έχει ξανά συμβεί αλλά επειδή τείνει να γίνει συνήθεια, είναι η στάση υποταγής και προσαρμογής που τηρούν οι άλλες δυνάμεις απέναντι στη ΔΑΠ, ειδικά αυτές που αναφέρονται στην Αριστερά!

Η ΠΚΣ, παράταξη του ΚΚΕ, που υποτίθεται σταθμίζει τη ΔΑΠ σαν τον νούμερο ένα πολιτικό εχθρό της στα πανεπιστήμια, τώρα (όπως και άλλες φορές) σκύβει το κεφάλι απέναντι στις αντιδημοκρατικές και φασίζουσες πρακτικές της ΔΑΠ. Τα ίδια ισχύουν και για τις δυνάμεις της Ενωτικής Πρωτοβουλίας (ΕΑΑΚ, ΑΡΕΝ, ΑΡΔΙΝ) που δεν τους απασχολεί τι θα γίνει με τα ψηφοδέλτια των άλλων δυνάμεων παρά μόνο με τα δικά τους.

Όπως καταγγέλλουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικές παρατάξεις Πορεία και Αγωνιστικές Κινήσεις, «όλες αυτές οι δυνάμεις μάς έχουν συνηθίσει στην αντι-ΔΑΠ ρητορεία και στις εντυπωσιοθηρικές δράσεις εναντίον της, αλλά όταν τα "φώτα σβήνουν" και δε βρίσκονται πια στο επίκεντρο της προσοχής των φοιτητών, γίνονται κανονικοί νεροκουβαλητές της ΔΑΠ, υπονομεύοντας κατάφωρα τη δημοκρατική έκφραση των φοιτητών και αυτά τα οποία υποτίθεται ότι πρεσβεύουν».

Η Πορεία και οι Αγωνιστικές Κινήσεις καλούν τους φοιτητές να αποδοκιμάσουν με τον πιο έντονο και απόλυτο τρόπο αυτές τις μεθοδεύσεις, όχι μόνο επειδή πλήττουν, ευθέως, το δημοκρατικό δικαίωμα κάθε παράταξης να διαθέτει τον ίδιο αριθμό ψηφοδελτίων με οποιαδήποτε άλλη, αλλά και επειδή βάλλουν ενάντια στο δικαίωμα κάθε φοιτητή να ψηφίζει όποια δύναμη επιθυμεί χωρίς κανένα εμπόδιο. Να αποδοκιμάσουν έμπρακτα τη ΔΑΠ που πρωτοστατεί στη διάλυση του συλλόγου, αλλά και κάθε «αριστερό» υποτακτικό, που κοιτά παθητικά και ανέχεται κάθε αντιδημοκρατική μεθόδευση.

http://www.efsyn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com