....................................................

2 Μαΐ 2017

Ανακοίνωση στα τοπικά ΜΜΕ της Λαϊκής Αντίστασης - ΑΑΣ Ξάνθης για τη νέα συμφωνία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την επόμενη της εργατικής πρωτομαγιάς επέλεξε η κυβέρνηση να κλείσει τη λεγόμενη διαπραγμάτευση για την «δεύτερη αξιολόγηση» και να ανακοινώσει τα νέα βάρβαρα, αντεργατικά μέτρα που μήνες τώρα εξυφαίνονται στα ιμπεριαλιστικά κέντρα του ΔΝΤ και της ΕΕ.

Μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων έως και 18%, μείωση του αφορολόγητου κατά 3.000 ευρώ, δηλαδή μείωση του κατώτατου μισθού κατά 50 ευρώ, περικοπές σε επιδόματα (οικογενειακό, ανεργίας, θέρμανσης, φτώχιας κλπ), κατάργηση φοροαπαλλαγών ιατρικών δαπανών, μείωση δαπανών για την υγεία (ΕΟΠΥΥ), επέκταση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, ξεπούλημα μονάδων της ΔΕΗ, αναστολή συλλογικών διαπραγματεύσεων έως το τέλος του προγράμματος ESM, κατάργηση της προέγκρισης των ομαδικών απολύσεων και μια σειρά άλλα μέτρα που αφορούν στην αγορά τροφίμων, φαρμάκων, τους πλειστηριασμούς κλπ.

Τα λεγόμενα «αντισταθμιστικά μέτρα», είτε είναι απλώς «παυσίπονα» (επέκταση συσσιτίων στα σχολεία, επιδότηση παρακολούθησης νηπιαγωγείων κλπ) είτε θα κατευθυνθούν προς τους εργοδότες (ενεργητικές πολιτικές για την αγορά εργασίας) και πάντως, θα παρθούν εφόσον πιαστούν οι δημοσιονομικοί στόχοι, δηλαδή εφόσον συνεχίσει να καταληστεύεται ο λαός με τους ίδιους και πιο έντονους ρυθμούς.

Είναι φανερό ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα άγρια επίθεση από τις δυνάμεις του κεφαλαίου (ντόπιου και ξένου) και του ιμπεριαλισμού, προς στο εισόδημα και τις κοινωνικές κατακτήσεις της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Μια επίθεση στην οποία συμφωνούν (προσπαθώντας απλώς να την κάνουν πιο εύπεπτη για το λαό) όλες οι αστικές πολιτικές δυνάμεις και υλοποιούν όλες οι κυβερνήσεις, οι προηγούμενες και η σημερινή. Μια επίθεση που μόνο η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και η νεολαία μπορούν να σταματήσουν.

Οι διαδηλώσεις για την εργατική πρωτομαγιά, παρόλο που –αν και μαζικότερες από την προηγούμενη χρονιά- υπολείπονταν κατά πολύ από τις σημερινές αναγκαιότητες, πρέπει να αποτελέσουν το πρώτο βήμα για το άμεσο ξεδίπλωμα του αγώνα. Χωρίς αναμονές και αυταπάτες για τις «άσφαιρες τουφεκιές» των 24ωρων απεργιών που εξαγγέλλουν οι εργατοπατέρες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, να κατεβούμε τώρα στο στίβο του αγώνα. Να ενεργοποιήσουμε σωματεία, πρωτοβουλίες και επιτροπές και να προωθήσουμε την κοινή δράση. Να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να μετατραπεί η κινηματική αδράνεια σε κινηματική έκρηξη και η λαϊκή οργή σε μαζική, οργανωμένη αντίσταση και πάλη. Για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα, για να ανοίξουμε το δρόμο στη συγκρότηση του μετώπου πάλης του λαού που θα αντισταθεί και θα ανατρέψει την επίθεση του συστήματος.

Η Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ, ύστερα και από την πετυχημένη πρωτομαγιάτικη παρέμβασή της, θα δώσει όλες τις δυνάμεις της προς αυτή την κατεύθυνση, παίρνοντας τις ανάλογες πρωτοβουλίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com