21 Μαΐ 2017

Ελεύθερος ο αλύγιστος Όσκαρ Λόπες Ριβέρα!

Ύστερα από τρεις μήνες που ήταν σε κατ' οίκον περιορισμό στο Σαν Χουάν, αφότου είχε μεταφερθεί από τις αμερικάνικες ομοσπονδιακές φυλακές Terre Haute, της Ιντιάνα στις 9 Φεβρουαρίου, ο Όσκαρ Λόπες Ριβέρα, μπορεί πλέον να κυκλοφορεί ελεύθερος και περήφανος στην πατρίδα του, το Πουέρτο Ρίκο.

Στις 17 Μαΐου, ημέρα της ολοκληρωτικής απελευθέρωσης στο Σαν Χουάν αλλά και σε όλο το νησί χιλιάδες Πορτορικανοί ξεχύθηκαν στους δρόμους για να τιμήσουν τον αγωνιστή που δεν λύγισε στα κάτεργα του βορειοαμερικάνικου ιμπεριαλισμού.

Για τους Πορτορικανούς ο Όσκαρ Λόπες Ριβέρα ήταν το έμβλημα της αδιάκοπης πάλης για την ανεξαρτησία, ο πολιτικός κρατούμενος με τα περισσότερα χρόνια φυλακής που αρνήθηκε να συμβιβαστεί ακόμη και όταν ο Κλίντον του πρόφερε την ελευθερία του με αντίτιμο την αποκήρυξη της βίας ως μέσο στον αγώνα για ανεξαρτησία. Για την αλύγιστη στάση του Όσκαρ Λόπες Ριβέρα διαβάστε το κείμενο στον Αθέατο Κόσμο: atheatoskosmosps.blogspot.gr/2016/05/blog-post.html.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com