...................

23 Μαΐ 2017

Η συμμετοχή των φοιτητών δεν εκβιάζεται

Οι φοιτητικές εκλογές αποτελούν κομμάτι του φοιτητικού κινήματος, είναι μια διαδικασία δηλαδή που πρέπει να ξαναποκτήσει πολιτικά χαρακτηριστικά. Από τις φοιτητικές εκλογές προκύπτουν και τα όργανα του συλλόγου και συγκεκριμένα το Διοικητικό Συμβούλιο, σημαντικός ρόλος του οποίου είναι να προωθεί την πιο αμεσοδημοκρατική διαδικασία, δηλαδή τη Γενική Συνέλευση.

Σύσσωμο το σύστημα με τις δυνάμεις του παλεύει μανιωδώς να σπάσει οποιαδήποτε αντίσταση των φοιτητών. Γι’ αυτό μάλιστα γίνεται και λόγος για κατάργηση των συλλόγων από διάφορους καλοθελητές του συστήματος. Στον ίδιο δρόμο πορεύεται και η ΔΑΠ με τις προτάσεις που κάνει ανά καιρούς για μετατροπή των φοιτητικών εκλογών σε ανάδειξη θεσούλων, με παρουσία εισαγγελέα όπως και στις βουλευτικές.

Ωστόσο, αποτελεί ζήτημα και το πώς η ΠΚΣ, δύναμη που αναφέρεται στο κίνημα, κινείται ενόψει των φοιτητικών εκλογών. Πιστή στο δρόμο που άνοιξε την περσινή χρονιά συνεχίζει και φέτος.

Τα τελευταία χρόνια οι φοιτητικές εκλογές λαμβάνουν χώρα σε συνθήκες κινηματικής νηνεμίας. Ελάχιστες γενικές συνελεύσεις πραγματοποιούνται και με την πλειοψηφία των φοιτητών να ακολουθεί τον ατομικό δρόμο εξαιτίας της ξέφρενης εντατικοποίησης και των ταξικών φραγμών. Απέναντι σ’ αυτά η ΠΚΣ βρήκε τη λύση! Και προφανώς δεν είναι να πάει κόντρα στον καιρό και να παλέψει την κατεύθυνση του αγώνα μέσα στο σύλλογο αλλά να προσαρμοστεί στην κατάσταση και να ενσωματωθεί πλήρως στην πραγματικότητα. Η απάντηση λοιπόν της ΠΚΣ είναι να γίνονται κανονικά τα μαθήματα την μέρα των φοιτητικών εκλογών.

Για τις Αγωνιστικές Κινήσεις, η αποσυγκρότηση των συλλόγων καθώς και η αποχή δεν αντιμετωπίζονται με τερτίπια και κόλπα. Είναι δείγμα μάλιστα πως και πέρσι που γινόντουσαν κανονικά μαθήματα η πλειοψηφία του φοιτητόκοσμου αδιαφόρησε και δεν συμμετείχε στις εκλογές. Η ημέρα των φοιτητικών εκλογών για μας είναι μέρα που δεν πηγαίνουμε για μάθημα, αλλά κουβεντιάζουμε με τους συμφοιτητές μας, προωθείται η πολιτικοποίηση στον σύλλογο και επιλέγουμε την κατεύθυνση που μπορεί να δώσει πραγματική διέξοδο και προοπτική. Την κατεύθυνση της αντίστασης και της διεκδίκησης, με τον φοιτητόκοσμο να ‘χει ενεργό ρόλο στο κίνημα και να πετυχαίνει νίκες παίρνοντας την υπόθεση της ζωής του στα χέρια του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com