4 Μαΐ 2017

Προσλήψεις στα νοσοκομεία; Το παράδειγμα της Καλαμάτας!

Καταργεί λέει η κυβέρνηση τους εργολάβους στα νοσοκομεία και κάνει προσλήψεις, "άλλοι απολύανε" μας λένε τα λίγα εναπομείναντα παπαγαλάκια της, "εμείς κάνουμε προσλήψεις" φωνάζουν ...περήφανα! Τι είδους προσλήψεις; Σα και αυτές που καταγγέλει το σωματείο εργαζόμενων του νοσοκομείου Καλαμάτας. Εργαζόμενους με μπλοκάκια, χωρίς δικαιώματα, χωρίς μόνιμη και σταθερή δουλειά, έτοιμοι ανά πάσα ώρα και στιγμή να διακοπεί η "συνεργασία" και πάντα τόσους όσους επιτρέπουν οι "δανειστές" που κάνουν και το πραγματικό κουμάντο και ας λένε οι ...νόμοι ότι θέλουν. Αλλού θα παιχτεί η ιστορία της υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας και σίγουρα οι νόμοι τους δεν είναι με το μέρος μας! Αντιγράφουμε από το http://www.farenews.gr/:

Την πρόθεση της διοίκησης, καταγγέλλει, το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, να λύσει το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, προσλαμβάνοντας στο Νοσοκομείο εργαζόμενους μ’ ελαστικές μορφές εργασίας (Μπλοκάκια).

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του Σωματείου επισημαίνεται ότι:
«Η μόνη ουσιαστική λύση είναι η άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες, καθώς το Νοσοκομείο μας έχει το πλεονέκτημα να υπάγεται στις άγονες περιοχές και βάση και του νομου υπ’ αρ.131/87 Π/Δ μπορεί να καλύψει στο μέγιστο βαθμό με μόνιμο προσωπικό».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Δεκάδες εργαζόμενοι αποχώρησαν τα τελευταία χρόνια απ’ το νοσοκομείο μας αλλά δεν αντικαταστάθηκαν ποτέ. Όλο και περισσότεροι εργάζονται, καθώς προσλήψεις μόνιμες δε γίνονται, μ’ αποτέλεσμα οι εναπομείναντες να εργάζονται κάτω από συνθήκες εξαθλίωσης και εξουθένωσης.
Κουρελόχαρτο γίνονται οι νόμοι στα ωράρια εργασίας του νοσηλευτικού προσωπικού, δεν τηρείται η εργατική νομοθεσία, ο υπαλληλικός κώδικας, οι κοινοτικές οδηγίες που κυρώθηκαν με κοινοτικά διατάγματα στα ωράρια εργασίας που ορίζουν 2 ρεπό την εβδομάδα, μια νυχτερινή βάρδια την εβδομάδα, 12ωρη ανάπαυση μεταξύ δύο βαρδιών, χορήγηση κανονικής άδειας 25 εως 30 ημερών καθ’ έτος  και χορήγηση των αργιών μέσα στην επόμενη εβδομάδα.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ
Την πρόθεση της διοίκησης να λύσει το πρόβλημα προσλαμβάνοντας στο Νοσοκομείο εργαζόμενους μ’ ελαστικές μορφές εργασίας (Μπλοκάκια).
Η μόνη ουσιαστική λύση είναι η άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες, καθώς το Νοσοκομείο μας έχει το πλεονέκτημα να υπάγεται στις άγονες περιοχές και βάση και του νομου υπ’ αρ.131/87 Π/Δ μπορεί να καλύψει στο μέγιστο βαθμό με μόνιμο προσωπικό.
Αίσχος πια! Να ξεσηκωθούμε όλοι. Καμιά ανοχή.
Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση
STOP…STOP…STOP…ΣΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: