Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΘΗΝΑ: ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 10:30 π.μ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΑΜΑΡΑ 11:00 π.μ.

29 Μαΐ 2017

Νέα δίκη για τον Πέτρο Καπετανόπουλο

Μετά από συνεχείς αναβολές ο Πέτρος Καπετανόπουλος οδηγείται για μια ακόμη φορά στα δικαστήρια με τις κατηγορίες της «αντίστασης κατά της αρχής», της ««προσπάθειας απελευθέρωσης κρατουμένου» και της «άρνησης ανωμοτί κατάθεσης».

Ουσιαστικά, ο Πέτρος Καπετανόπουλος διώκεται γιατί είχε το θάρρος να διαμαρτυρηθεί για τη βίαιη κακομεταχείριση ενός μετανάστη από αστυνομικούς, παρότι τον είχαν ήδη συλλάβει και του είχαν περάσει χειροπέδες. Το περιστατικό συνέβη στις 21 Ιούλη του 2012, ακριβώς κάτω από το σπίτι του Πέτρου στον Κολωνό. Ήταν τέτοια η θρασύτητα των αστυνομικών που μετά τη διαμαρτυρία του Πέτρου συνέχισαν να κακοποιούν το μετανάστη με ακόμη χειρότερο τρόπο, ενώ στη συνέχεια συνέλαβαν και τον ίδιο τον Πέτρο.

Μάλιστα, οι αρχικές κατηγορίες που του αποδόθηκαν αρχικά ήταν πολύ βαριές -σε βαθμό κακουργήματος- καθώς περιελάμβαναν και τη «συνέργεια σε κλοπή»! Ούτε λίγο ούτε πολύ, δηλαδή, ο Πέτρος κατηγορήθηκε ως συνεργός του μετανάστη! Ευτυχώς, μετά το πλατύ κίνημα συμπαράστασης στον Πέτρο από οργανώσεις, φορείς, συνδικάτα, συλλογικότητες και απλό κόσμο, η κατηγορία αυτή αποσύρθηκε, απαλλάσσοντας και τον Πέτρο από τον κίνδυνο να χάσει τη δουλειά του ως δημόσιος υπάλληλος στον ΟΑΕΔ, αφού ο Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας του τρίτου μνημονίου προβλέπει την «προσωρινή αργία» δημοσίου υπαλλήλου που διώκεται για κακουργηματικές πράξεις.

Σήμερα, σχεδόν πέντε χρόνια μετά, ο Πέτρος Καπετανόπουλος καλείται να απολογηθεί για τις υπόλοιπες απαράδεκτες κατηγορίες. Και οφείλουμε να εκφράσουμε, για μια ακόμη φορά και όσο χρειαστεί, την αμέριστη συμπαράστασή μας.

Γιατί το κλίμα καταστολής και αστυνομοκρατίας είναι ακόμη εδώ. Γιατί οι μετανάστες και οι πρόσφυγες εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται από το σύστημα ως υπάνθρωποι. Γιατί μόλις πρόσφατα, πέντε προσφυγόπουλα υπέστησαν βάρβαρη μεταχείριση από αστυνομικούς μέσα στο Α.Τ. Ομόνοιας. Γιατί συνεχίζουν να διώκονται οι αγώνες και οι αγωνιστές από το δήθεν ανεξάρτητο αστικό δικαστικό σύστημα. Γιατί είναι καθήκον κάθε εργαζόμενου, κάθε νεολαίου, κάθε λαϊκού ανθρώπου η υπεράσπιση οποιουδήποτε αγωνίζεται ενάντια στην αδικία, την εκμετάλλευση και την καταπίεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: