Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΘΗΝΑ: ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 10:30 π.μ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΑΜΑΡΑ 11:00 π.μ.

29 Μαΐ 2017

Όχι στις διώξεις των αντιφασιστών!

Στις 21 Μάρτη, μια ομάδα «ΔΙ.ΑΣ» της αστυνομίας, συνέλαβε τρεις αγωνιστές απ’ το Περιστέρι και την Πετρούπολη, γιατί «εντοπίστηκαν» να σβήνουν φασιστικά συνθήματα απ’ τον τοίχο ενός σχολείου. Μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ, κρατήθηκαν εκεί για πάνω από 36 ώρες και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα και σε δίκη για τις 30 Μάη, με την κατηγορία της «φθοράς σε ακυρωτικά μηχανήματα εισιτηρίων λεωφορείων», που είχε προκληθεί από κάποιους νωρίτερα, σ΄ ένα σημείο, ένα χιλιόμετρο μακριά απ΄ το σημείο που τους συνέλαβαν. Σα να μην έφτανε αυτό, η αστυνομία πραγματοποίησε και έρευνα στα σπίτια τους, κατάσχοντας και πολιτικά έντυπα, για να τους φακελώσει!

Είναι προφανές πως αυτό που «ενόχλησε» τους πραιτοριανούς του συστήματος και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν το σβήσιμο των φασιστικών συνθημάτων. Προχώρησαν έτσι σ’ αυτή την πράξη τρομοκράτησης, με τα ευρύτερα μηνύματα που στέλνει, στη σύλληψη δηλαδή και την ποινικοποίηση των τριών αγωνιστών.

Την ίδια στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ «ξεπλένει» τους νέο-ναζί της «Χρυσής Αυγής», την ίδια στιγμή που εντείνεται η αντιλαϊκή και αντεργατική επίθεση των ιμπεριαλιστών, του κεφαλαίου και της κυβέρνησης ενάντια στις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζόμενων και του λαού, την ίδια στιγμή που συνεχίζεται η φασιστικοποίηση της πολιτικής του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης, αγωνιστές σέρνονται στα αστικά δικαστήρια με βαριές κατηγορίες.

Να αθωωθούν!

Το φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί!

Όχι στην ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης!

Κάτω η πολιτική της εξάρτησης, της φτώχειας, της ανεργίας και της κρατικής τρομοκρατίας!

29/5/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: