...................

16 Μαΐ 2017

Άγρια εισαγγελική πρόταση για τον Τάσο Θεοφίλου

Ο αναρχικός Τάσος Θεοφίλου είχε συλληφθεί απ’ την αντιτρομοκρατική στον Κεραμεικό, μετά από μια ένοπλη ληστεία που έγινε στην Πάρο, τον Αύγουστο του 2012, κατά την οποία σκοτώθηκε ένας οδηγός ταξί. Η σύλληψή του, που τον συνέδεσε με τη ληστεία και τον φόνο, έγινε με βάση έναν… ισχυρισμό της αντιτρομοκρατικής, του τύπου «λάβαμε ανώνυμο τηλεφώνημα από άγνωστο, ότι κάποιος “Τάσος” που διαμένει εκεί, συμμετείχε στη ληστεία». Τόσο «ατράνταχτο στοιχείο» δηλαδή!

Ακολούθησε η δίκη του σε πρώτο βαθμό και η ανάλογη διαμόρφωση προφίλ «τρομοκράτη» από τα ΜΜΕ. Στη δίκη αυτή, που ξεκίνησε τον Νοέμβρη του 2013, ενώ κανένας από τους 19 μάρτυρες κατηγορίας δεν τον αναγνώρισε (ακόμα κι ο τμηματάρχης της αντιτρομοκρατικής δήλωσε ότι «μπορεί να μην ήταν στη ληστεία») κι ενώ κανένα στοιχείο δεν υπήρχε σε βάρος του που να αποδεικνύει ότι συμμετείχε στη ληστεία, καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή, γιατί ανέφεραν πως «προέκυψε» δείγμα DNA του σε ένα καπέλο. Το αντικείμενο αυτό, στο οποίο ισχυρίζονται πως βρέθηκε δείγμα DNA «ταυτόσημο» με το δικό του δείγμα DNA, που του είχαν αποσπάσει βίαια μετά τη σύλληψή του, δεν ήταν στα ευρήματα του χώρου της ληστείας, δεν είχε καταγραφεί ούτε φωτογραφηθεί αλλά αναφέρθηκε πως εντοπίστηκε αργότερα…

Στη δίκη αυτή, ο Θεοφίλου απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες του μέλους της «Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» που του είχαν αποδοθεί λόγω της αναρχικής του τοποθέτησης. Όλη η βαριά του καταδίκη πρωτόδικα στηρίχθηκε δηλαδή στη λεγόμενη «ταυτοποίηση του DNA του». Μια «ταυτοποίηση» αναξιόπιστη και αμφίβολη απ’ την ίδια της τη φύση (όσον αφορά το τι πραγματικά προσδιορίζει!), που έγινε με βάση ένα κινητό – μεταφερόμενο αντικείμενο, και η οποία μπορεί κάλλιστα και να κατασκευαστεί, «αρκούσε» για την επιβολή ποινής 25 χρόνων φυλάκισης!

Στο τέλος της δίκης σε πρώτο βαθμό, ο Θεοφίλου άσκησε έφεση υπέρ της πλήρους απαλλαγής του απ’ τις κατηγορίες, αλλά έκανε έφεση και ο εισαγγελέας «υπέρ του Νόμου», κρίνοντας ότι το δικαστήριο δεν εκτίμησε σωστά (και για την απαλλαγή από τη ΣΠΦ)... Η δίκη του σε δεύτερο βαθμό ξεκίνησε τον Νοέμβρη του 2016 και συνεχίζεται ως σήμερα.

Και ενώ ούτε στη δίκη αυτή αναγνωρίστηκε από κάποιο μάρτυρα και δεν υπήρξε κανένα άλλο αποδεικτικό στοιχείο η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου και για όσες πράξεις είχε καταδικαστεί αλλά και για όσες είχε αθωωθεί! Συγκεκριμένα, έκρινε ότι ο Τάσος Θεοφίλου είναι ένοχος για ληστεία, ανθρωποκτονία και συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Ο Θεοφίλου έχει δηλώσει πως διώκεται λόγω των πεποιθήσεών του και της αναρχικής του ένταξης και πως δε συμμετείχε ούτε στη ΣΦΠ ούτε στη ληστεία και στον φόνο ενός άοπλου πολίτη. Όλα τα δεδομένα δείχνουν πως πρόκειται για μια κατασκευασμένη ενοχοποίηση.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 27 Ιουνίου με την αγόρευση των δικηγόρων του Τάσου Θεοφίλου.

πηγές: Προλεταριακή Σημαία και ΕφΣΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com