...................

17 Μαΐ 2017

Η απεργιακή κινητοποίηση στο Ηράκλειο

Με όχι ιδιαίτερα ικανοποιητική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η πανεργατική απεργία στο Ηράκλειο. Με περισσότερο κόσμο από την πρωτομαγιάτικη απεργία αλλά πολύ λιγότερος σε σχέση με τις ανάγκες του σήμερα, τις πολιτικές που εφαρμόζονται και την κατάσταση που βιώνει καθημερινά ο κόσμος. Για μια ακόμη φορά φάνηκαν οι ευθύνες της ξεπουλημένης και υποταγμένης συνδικαλιστικής ηγεσίας για την περιθωριοποίηση – αδρανοποίηση του κόσμου σε μια περίοδο που υλοποιούνται τα πιο βάρβαρα και αντιλαϊκά μέτρα.

Με προσυγκέντρωση στο Καπετανάκειο η ΛΑ – ΑΑΣ συμμετείχε στην πανεργατική απεργία της 17 Μάη. Κατόπιν εν μπλοκ και φωνάζοντας συνθήματα πήγε στον χώρο συγκέντρωσης του Εργατικού κέντρου και συμμετείχε στην πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Το μπλοκ της ΛΑ – ΑΑΣ και των συνιστωσών που τη στηρίζουν ήταν μαζικό με συμμετοχή εργαζομένων αλλά και νεολαίας. Με προκηρύξεις που μοιράστηκαν πλατιά (στον χώρο της προσυγκέντρωσης, στο ΕΚΗ και σε όλη την διάρκεια της πορείας), με τηλεβόα και συνθήματα το μπλοκ κατήγγειλε την κυβερνητική πολιτική της υποτέλειας της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που επιβάλουν η κυβέρνηση και οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ και του ΔΝΤ. Προσπάθησε να αναδείξει την αναγκαιότητα ενίσχυσης των λαϊκών αντιστάσεων ως το μόνο δρόμο που έχει να επιλέξει ο λαός μας ενάντια στις αντιδραστικές πολιτικές αλλά και σε αυταπάτες και αναμονές. Το προηγούμενο διάστημα η ΛΑ – ΑΑΣ με παρεμβάσεις στο κέντρο (προκήρυξη, πανό, τηλεβόα) αλλά και με πανό σε διάφορα σημεία της πόλης, καλούσε τους Ηρακλειώτες για συμμετοχή στην απεργία. Την Πέμπτη, μέρα ψήφισης των μέτρων έχει προγραμματισθεί παρέμβαση στο κέντρο καταγγελίας των νέων μέτρων.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com