...................

30 Μαΐ 2017

Ένταση της φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής: καταδίκη ανηλίκων σε υποχρεωτική κοινωνική εργασία.

Αν τους φοβίζουν τόσο τα δεκατετράχρονα παιδιά ώστε να τα καταδικάζουν, δείχνει πόσο τους φοβίζει ακόμα περισσότερο ο συλλογικός αγώνας για την υπεράσπιση της ζωής μας.

Πρωτοφανής καταδίκη σε σχολείο του Ρεθύμνου. Το Δικαστήριο Ανηλίκων υποχρέωσε τρεις μαθητές της Τρίτης τάξης του 1ου Γυμνασίου, σε 80 ώρες κοινωνικής εργασίας, μετά από καταγγελία ότι πρωτοστάτησαν στην κατάληψη του σχολείου τους.

Τους τρεις μαθητές, κατήγγειλε τον περασμένο Σεπτέμβριο ο ίδιος ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου Ντριάρχος Σωκράτης, ως υπεύθυνους παρακώλυσης μαθημάτων. Ως εκ τούτου, τα παιδιά εμφανίστηκαν την περασμένη Δευτέρα ενώπιον του Δικαστηρίου Ανηλίκων, παραδέχθηκαν ότι συμμετείχαν στην κατάληψη, όμως τελικά τους επιβλήθηκε η ποινή της κοινωνικής εργασίας, όπως προβλέπεται από το άρθρο 122 του ποινικού κώδικα. Μόλις τα παιδιά τελειώσουν το σχολείο, θα υποχρεωθούν το καλοκαίρι να απασχοληθούν σε διοικητικές υπηρεσίες του δήμου.

Πρόκειται για την πρώτη φορά στα εκπαιδευτικά δεδομένα που λαμβάνεται ανάλογη απόφαση για μαθητές. Την ίδια στιγμή, ακόμα και οι ίδιοι οι γονείς των τριών μαθητών παραπέμφθηκαν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων, ωστόσο κρίθηκαν αθώοι.

Να σε ποιο περιβάλλον θα γίνει η «αυτοαξιολόγηση»!

1 σχόλιο:

  1. Δεν είναι η πρώτη φορά. Το 2014 -αν θυμάμαι καλά- με ίδιες κατηγορίες καταδικάστηκαν μαθητές του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας σε αναγκαστική κοινωνική εργασία το καλοκαίρι, όταν κλήθηκε η αστυνομία από τον διευθυντή του σχολέιου, τους συνέλαβε μαζί με άλλους συμμαθητές τους μέσα στο σχολείο που ήταν σε κατάληψη, τους κράτησε επί ώρες στην αστ.διεύθυνση, τους παρέπεμψε σε δίκη μαζί με τους γονείς τους και, μέχρι να γίνει η δίκη, τους τρομοκρατούσε επί μήνες. Άγρια τρομοκρατία, και η ΕΛΜΕ ούτε ανακοίνωση.

    Ρ.Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com