19 Μαΐ 2017

Δικαιώνεται η απεργία πείνας του Κεμάλ Γκιούν

Στην 83η μέρα της απεργίας πείνας του Κεμάλ Γκιούν στην Ντερσίμ, με αίτημα να του δοθούν τα οστά του γιού του που δολοφονήθηκε στην αεροπορική επιχείρηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, έγινε γνωστό ότι έγινε αποδεκτό το αίτημά του.

Ο δικηγόρος του Ενγκίν Γκιόκογλου, είπε ότι τα οστά βρίσκονται στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία στην Κωνσταντινούπολη και θα σταλούν στην Ντερσίμ για να παραδοθούν στον πατέρα Κεμάλ Γκιούν. Ο Κεμάλ Γκιούν δήλωσε ότι είναι αποφασισμένος να συνεχίσει την απεργία του μέχρι να φτάσουν στα χέρια του.

Ο Μουράτ Γκιούν γιός του Κεμάλ, ήταν ανάμεσα στους 11 του DHKP-C που δολοφονήθηκαν στην αεροπορική επιχείρηση στις 7 Νοέμβρη του 2016, κοντά στο Τζεντ Ντερέ.

Ο 70χρονος Γκιούν, θέλει να κάνει έναν τάφο για τον γιό του και ζητάει από τις αρχές να δώσουν τα οστά παρά τα όσα επικαλούνται για την αδυναμία αναγνώρισης επειδή είναι καμένα. Την Τρίτη ανακοίνωσε στο BBC «Όλοι έχουμε δικαίωμα σε έναν τάφο, έστω και ένα μόνο οστό του γιού μου και αν υπάρχει να μου το δώσουν, να πάω να το θάψω και να έχει τάφο του».

Η μετάφραση της είδησης, την οποία μεταφέρουμε με κάθε επιφύλλαξη, από εδώ:
http://www.bbc.com/turkce/haberler-turkiye-39951654

Επιπλέον από το ιστολόγιο του Αγώνα αναδημοσιεύουμε την παρακάτω είδηση:

Ο αγώνας έφερε αποτέλεσμα. 

Η σοροί των δύο ανταρτών βρέθηκαν στο νεκροταφείο της MALATYA. Η σορός του MELİH IŞIK και η σορός του MUSTAFA DOĞRU αντάρτες του DHKC, είχαν ενταφιασθεί ως άγνωστος και αζήτητη. Μετά από μακρόχρονο αγώνα βρέθηκαν στο νεκροταφείο της MALATYA (Κουρδιστάν).
Ο αγώνας συνεχίζεται για να βρεθούν και οι σοροί των άλλων 7 ανταρτών.
Ο 70χρονος πατέρας ενός αγνοούμενου αντάρτη συνεχίζει εδώ και 84 μέρες την απεργία πείνας διαρκείας με αίτημα να δοθούν όλοι οι σοροί των ανταρτών στους γονείς τους.

http://oagonas.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: